The legacy. Seizoen 2
DVD

The legacy. Seizoen 2 ([2015])

De vete tussen de vier volwassen kinderen na de dood hun moeder, een excentrieke kunstenares, blijkt nog lang niet verteerd te zijn.

Aanwezigheid

Recensie

Seizoen 2 van de Deense dramaserie van Maya IlsÜie, geregisseerd door onder meer Pernilla August (Beyond). Na haar dood strijden vier kinderen van drie verschillende vaders om de erfenis van hun moeder, de beroemde excentrieke kunstenares Veronika GrÜinnegaard, die vanaf de jaren '60 op een groot landgoed woonde. Daarbij gingen oude wonden open en kwamen geheimen, leugens en spanningen naar boven. In het tweede seizoen is Signe (die aanvankelijk niet eens wist dat Veronika haar echte moeder was en uiteindelijk het landgoed erfde), de bewoonster van het grote huis, maar haar stiefbroers en -zus die er wel opgroeiden voelen zich er nog sterk mee verbonden. Julien Althuisius (Volkskrant 23-4-'14): '(...) een familiedrama in de traditie van de Deense succesfilm Festen. Waar de hitseries Borgen en The Killing het vooral moeten hebben van hun sterke plot, draait het bij The Legacy bijna uitsluitend om de personages die met elkaar verwikkeld zijn in de strijd om de erfenis. (...) The Legacy kijkt niet weg als een pageturner, maar vergt door de uitgebreide dialogen en lange scÜ·nes aandacht en rust, als een goede roman. Of beter: een modern, enigszins verontrustend sprookje. (...)' De serie is zowel in Denemarken als internationaal een succes.

Specificaties

Deens | 5425019008871

Titel The legacy. Seizoen 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Trine Dyrholm ; Jesper Christensen ; Marie Bach Hansen ; Kirsten Olesen
Type materiaal DVD
Uitgave Gent : Lumière, [2015]
Overige gegevens 3 dvd-video's (406 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Trine Dyrholm, Jesper Christensen, Marie Bach Hansen, Kirsten Olesen. - Deens gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van het televisieprogramma: Denemarken : DR
ISBN 5425019008871
PPN 39212582X
Genre psychologische roman - familieroman
Taal Deens

Relaties/Serie

Lumière series
DVD

Lumière series (2011-...)

vol.
Uitgeleend
The legacy
DVD

The legacy (2014-...)

vol. Seizoen 2
Uitgeleend