Rectify. Season 1
DVD

Rectify. Season 1 ([2015])/ Ray McKinnon

Daniel Holden heeft 19 jaar in de dodencel doorgebracht. Veroordeeld voor moord en verkrachting van zijn vriendin. Nieuw DNA-bewijs toont zijn onschuld aan. Daniel moet zijn draai zien te vinden in een wereld die hem vreemd is en het wantrouwen groot.

Recensie

Amerikaanse thrillerserie met in de hoofdrol Aden Young als Daniel Holden die op 18-jarige leeftijd ter dood veroordeeld werd voor de verkrachting en moord op zijn 16-jarige vriendin. Negentien jaar brengt hij door in de dodencel, waar hij zich voorbereidt op de dood. Door nieuw DNA-bewijsmateriaal komt hij op vrije voeten. Het is lastig om te wennen aan zijn nieuwe leven in een klein stadje in Georgia, aan zijn (nieuwe) familie en kennissen die hem vaak met argwaan bekijken. Als blijkt dat er in het politieonderzoek fouten zijn gemaakt en er mensen belang hebben bij zijn schuldig zijn, gaat hij op zoek naar de ware toedracht. De serie werd zeer goed ontvangen en ontving verschillende nominaties voor o.a. actrice Abigail Spencer. Een groot aantal afleveringen werd geschreven door de Oscarwinnaar Ray McKinnon. Tim Goodman (hollywoodreporter.com) vindt het een perfecte karakterstudie met een goed gecaste hoofdpersoon. 'But what makes Rectify so rich and compelling are the choices it makes to avoid predictability € not just in its bold choice of immersive pacing, but because it puts characters (and complicated ones) into what feels like a familiar story and makes it seem new.' Bevat de zes afleveringen van het eerste seizoen. Seizoen 2 en 3 zijn gemaakt.

Specificaties

Engels | 8717344756549

Titel Rectify. Season 1
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Keith Gordon ; Aden Young ; Abigail Spencer ; J. Smith-Cameron
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2015]
Overige gegevens 2 dvd-video's (6 Ü 50 min.) - kleur, geluid, breedbeeld (16:9) - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Aden Young, Abigail Spencer, J. Smith-Cameron. - Regiseurs onder andere: Keith Gordon - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van het televisieprogramma voor de Sundance Channel: Verenigde Staten : Gran Via Productions, 2013
ISBN 8717344756549
PPN 391880837
Taal Engels