Tweestrijd [Makkelijk lezen]
Boek

Tweestrijd [Makkelijk lezen] ([2015])/ Linda Jansma, bewerking: Jet Doedel ; redactie en vormgeving: Eenvoudig Communiceren

Een jonge vrouw geeft voor haar huwelijk haar baan op; eenmaal getrouwd merkt ze hoe tiranniek en jaloers haar man is. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden.

Aanwezigheid

Recensie

Hanna is zeven dagen in de week thuis en doet alles wat echtgenoot Axel haar opdraagt. Op het eerste gezicht lijken ze gelukkig te zijn, maar achter de voordeur gebeuren vreselijke dingen. Als het stel nieuwe buren krijgt, van wie de vrouw bij de politie werkt, kan Hanna alles niet meer verborgen houden en komt het ware verleden van Axel aan het licht. De buurvrouw moet haar ontdekkingen duur betalen en Hanna komt tot een onverwachte daad. Goed geschreven en geloofwaardig verhaal, met een sterke plot en niet te veel personages. De roman maakt deel uit van de reeks 'Misdadig', thrillers in eenvoudig Nederlands. De bewerking neemt op geen enkele manier iets weg van de adembenemende spanning. De auteur deed uitvoerig research naar huiselijk geweld en baseerde haar verhaal op de ervaringen van vier vrouwen. Opgebouwd in korte hoofdstukken die zijn voorzien van dag en datum, en zijn verdeeld in korte tekstblokken. Royale, heldere druk, duidelijke schreefloze letter. Voorzien van het keurmerk Makkelijk Lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789086962150 | 115 pagina's

Titel Tweestrijd [Makkelijk lezen]
Auteur Linda Jansma
Instelling /Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, Amsterdam
Secundaire auteur Jet Doedel
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Eenvoudig Communiceren, [2015] - [Brussel] : Lezen voor Iedereen
Overige gegevens 115 pagina's - 21 cm
Annotatie Bewerking van: Tweestrijd. - Laren : Verbum Crime, 2012
ISBN 9789086962150
PPN 391403249
Genre thriller
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Misdadig
Boek

Misdadig (2008-...)

vol.
Uitgeleend