Tussen droom en werkelijkheid
Boek

Tussen droom en werkelijkheid verschillende rollen van de ondernemingsraden in de 21ste eeuw (2015)/ redactie: Bob Vermaak

Over de rol en positie van de OR bij veranderende arbeidsverhoudingen ten gevolge van o.a. flexibilisering en internationalisering.

Aanwezigheid

Recensie

De rol van de ondernemingsraad in de hedendaagse arbeidsverhoudingen, die sterk aan verandering onderhevig zijn, staat ter discussie. Zo is er de vraag wat de positie van een OR is als veranderaar in een werkorganisatie. Maar ook: hoe ziet de OR zijn rol bij de flexibilisering van arbeidsverhoudingen en bij de steeds verdergaande internationalisering bij veel bedrijven? In dit zeer goed geschreven boekje wordt door diverse schrijvers ingegaan op de vele veranderingen. Ook de nieuwe mogelijkheden op het gebied van onderwijs ten behoeve van OR-leden (e-learning) komt aan bod. Dit boekje geeft een helder beeld van de vele spanningsvelden waarin de OR tegenwoordig opereert. Het is echter eveneens een zeer positief boekje: het schetst de vele nieuwe mogelijkheden. Het is gemakkelijk leesbaar en bestemd voor iedereen die zich wil verdiepen in de hedendaagse arbeidsverhoudingen.

Specificaties

Nederlands | 9789046607404 | 100 pagina's

Titel Tussen droom en werkelijkheid : verschillende rollen van de ondernemingsraden in de 21ste eeuw
Secundaire auteur Bob Vermaak
Type materiaal Boek
Uitgave Apeldoorn : Maklu, 2015
Overige gegevens 100 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789046607404
PPN 391065912
Rubriekscode 317.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ondernemingsraden
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Ondernemings-raden