Weggooien? Mooi niet!
Boek

Weggooien? Mooi niet! het succes van het Repair Café ([2015])/ Martine Postma, eindredactie: Marion Rhoen ; infographivs: Tyra van Mossevelde ; fotografie: Johannes Abeling, Yves Coussement, Paul Fennis, Miriam Guttmann, Koffi Hukportie, Sander Koning, Ilvy Njiokiktjien, Martine Postma, Peter Skinner, Luc Viatour, Martin Waalboer

Bedenkster van het Repair Café over het concept - vrijwilligers repareren kapotte spullen - daarvan, de groei en het succes.

Aanwezigheid

Recensie

De schrijfster en bedenkster van het concept behandelt diverse aspecten van het fenomeen 'Repair Café': gebruiksartikelen die kapot of beschadigd zijn worden (door vrijwilligers) weer gerepareerd. Ze begint met een maatschappelijke beschouwing van de wegwerpmaatschappij. Vervolgens wordt het idee van het Repair Café uiteengezet. In de hoofdstukken daarna staan haar ervaringen centraal, zowel de ervaringen met het eerste Repair Café als ervaringen met de uitbreiding van het concept over Nederland en internationaal. De laatste twee hoofdstukken gaan over de toekomst en over hoe je een eigen Repair Café kunt beginnen. Het boekje is fraai vormgegeven met vele foto's, portretten en reportages en is voor een breed publiek toegankelijk.

Specificaties

Nederlands | 9789490298067 | 160 pagina's

Titel Weggooien? Mooi niet! : het succes van het Repair Café
Auteur Martine Postma
Secundaire auteur Marion Rhoen ; Tyra van Mossevelde
Type materiaal Boek
Uitgave Oss : Uitgeverij Genoeg, [2015]
Overige gegevens 160 pagina's - illustraties - 21 cm
ISBN 9789490298067
PPN 391079956
Rubriekscode 627.35
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Huishoudelijke apparaten; Reparatie
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Huishoudelijke apparaten