De Drakendokter
Boek

De Drakendokter Gideon (juni 2014)/ Ingrid Bilardie, Killian Bilardie, redacteur: Bianca Nederlof ; illustraties: Lars Reen

Stoere draak Gideon heeft een enorm probleem. Hij gaat ermee naar de beroemde drakendokter Killian. Gideon blijkt Totale Toververwelking te hebben. Zou de dokter hem kunnen genezen? Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Stoere draak Gideon heeft een enorm probleem. Hij gaat ermee naar de beroemde drakendokter Killian. Daar durft hij niet te zeggen wat er is. 'Ik kan niet meer vliegen', geeft Gideon eindelijk toe. Gideon heeft Totale Toververwelking. Killian gaat aan de slag. Er is honing nodig en veel liefde, maar toch lukt het niet meteen om Gideon te helpen. Het voorleesboek is door de auteur voor én met haar autistische zoon Killian (9) geschreven. Killian gaf steeds aan wat er zou gebeuren met drakendokter Killian. De bladspiegel is rustig. Iedere zin begint op een nieuwe regel. Er is veel herhaling. De korte hoofdstukken hebben geen spannende eindes waar je over door kunt piekeren. Geen abstracte woorden, wel woorden uit games. Alle hoofdstukken zijn even lang en hebben ieder een paginagrote rustige prent met een bijzondere, iets stripachtige stijl. Gedrukt in een prettig leesbaar schreefloos lettertype. Hoewel het verhaal een persoonlijk project is van auteur en zoon én vooral voor autistische kinderen is geschreven, is het ook voor andere, iets jongere kinderen aardig om te lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491337253 | 128 pagina's

Titel De Drakendokter : Gideon
Auteur Ingrid Bilardie
Secundaire auteur Killian Bilardie ; Bianca Nederlof ; Lars Reen
Type materiaal Boek
Uitgave Doetinchem : Graviant Educatieve uitgaven, juni 2014
Overige gegevens 128 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Colofon vermeldt: auteurs: Ingrid & Killian Bilardie
ISBN 9789491337253
PPN 375815627
Genre sprookjes
Thematrefwoord draken ; Magie ; Ziek zijn
Taal Nederlands