Robot girl [Dyslexie editie]
Boek

Robot girl [Dyslexie editie] (2015)/ Malorie Blackman, with illustrations by Matthew Griffin

De vader van Claire ontwikkelt een zelfdenkende robot, met het geheugen van Claire. Als Claire de robot besluit te vernietigen, heeft dat grote gevolgen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar. In dyslexie-letter.

Aanwezigheid

Recensie

Claire voelt zich vaak eenzaam en is blij dat ze sinds kort een e-mailvriendin heeft met wie ze alles kan delen en die voelt als een zus. Op een dag laat de vader van Claire zijn nieuwste uitvinding zien: een zelfdenkende robot met het geheugen van Claire. Claire vindt het vreselijk en besluit de robot te vernietigen. Ze deelt haar plannen met haar nieuwe vriendin. Maar als zij bij de robot komt, doet ze een vreselijke ontdekking. Futuristisch verhaal met een angstaanjagende boodschap. Het gegeven had zich ook goed geleend voor een langer, beter uitgewerkt verhaal. Hier is echter gekozen voor een eenvoudiger verhaal, gericht op kinderen met leesproblemen. Het taalgebruik is niet moeilijk en de tekst is gedrukt in een prettig leesbaar lettertype. Het boekje is voorzien van wat stijve zwart-witillustraties. Voor Engelstalige lezers vanaf ca. 9 jaar. Ook heel geschikt voor Nederlandse kinderen die op de basisschool Engels krijgen, vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Specificaties

Engels | 9781781124598 | 58 pagina's

Titel Robot girl [Dyslexie editie]
Auteur Malorie Blackman
Secundaire auteur Matthew Griffin
Type materiaal Boek
Uitgave Edinburgh : Barrington Stoke, 2015
Overige gegevens 58 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Oorspronkelijke verschenen in een gewijzigde vorm in: Sensational cyber stories. - Transworld, 1997 - Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype
ISBN 9781781124598
PPN 39205731X
Genre science-fiction
Thematrefwoord Robots ; Uitvindingen
Taal Engels