Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Meneer Macaroni gaat picknicken
Boek

Meneer Macaroni gaat picknicken (2015)/ Max Velthuijs & Jocelyn Wild, vertaling [uit het Frans] Ineke Ris

Op een mooie zomermorgen wil meneer Macaroni gaan picknicken met zijn dierenvrienden. Maar het zoeken van een picknickplek die voor alle dieren geschikt is, blijkt nog niet zo eenvoudig. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op een mooie zonnige morgen wil meneer Macaroni gaan picknicken met zijn dierenvrienden. Na de nodige voorbereidingen wordt er een plek gezocht. Maar wat voor de Krokodil-tweeling een prachtige plek is, is voor Kat niet goed. Wat voor Kat goed is, is voor Olifant weer niet geschikt. Als er eindelijk een geschikte plek gevonden is, regent het. Ze mogen schuilen in het paleis van de jarige koning, die zich heel alleen voelt, omdat zijn gasten de waterpokken hebben. Iedereen geniet er van een feest met een heerlijke maaltijd. Voldaan gaan de vrienden daarna naar huis, waar ze erachter komen, dat ze allemaal de waterpokken hebben opgelopen. Sfeervol prentenboek in de overbekende eenvoudige Max Velthuijs-tekenstijl met zachte contourlijnen en heldere kleuren waterverf. De mooie grote expressieve tekeningen van de bekende vermenselijkte dieren werden na de dood van de illustrator in 2005 gevonden in het Max Velthuijs-archief in het Letterkundig Museum. De auteur maakte daarbij dit prachtige eenvoudig vertelde verhaaltje, met veel dialoog, over vriendschap, verschillen en overeenkomsten. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025868130

Titel Meneer Macaroni gaat picknicken
Auteur Max Velthuijs
Secundaire auteur Jocelyn Wild ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2015
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst Jocelyn Wild, illustraties Max Velthuijs - Vertaling van: Le pique-nique. - Montrouge : Bayard Jeunesse, 2008
ISBN 9789025868130
PPN 391871242
Thematrefwoord Picknicken
Taal Nederlands