Tweehonderd jaar Koninkrijk
Boek

Tweehonderd jaar Koninkrijk Atlas van Stolk ([2014])/ Emilie van der Maas, Lina van der Wolde

Selectie uit de collectie historische afbeeldingen van de Atlas van Stolk over de geschiedenis van Nederland sedert 1815.

Recensie

Beelden kunnen het verleden dichterbij brengen. Zo ook deze uitgave van afbeeldingen uit de Atlas van Stolk, genoemd naar de Rotterdamse familie Stolk die sinds het begin van de negentiende eeuw historische, spot- en emblemataprenten en portretten betreffende de Nederlandse geschiedenis verzamelt en wier collectie inmiddels een kwart miljoen beelden bevat. Geconcentreerd rondom een groot aantal themata - van politiek, bevolking en koningshuis tot onderwijs, gezag, man en vrouw en vele andere - wordt een uitermate boeiende beeldgeschiedenis van tweehonderd jaar Koninkrijk gegeven, voorzien van korte informatieve onderschriften. Een breed publiek zal ongetwijfeld veel kijkgenot aan deze uitgave beleven, wat nog sterker het geval zal zijn indien men beelden van het recente verleden herkent, het verleden dat men zelf heeft meebeleefd. Met tijdsbalk.

Specificaties

Nederlands | 9789061094852 | 160 pagina's

Titel Tweehonderd jaar Koninkrijk : Atlas van Stolk
Uniforme titel 200 jaar Koninkrijk
Instelling /Kunsthal Rotterdam ; /Stichting Atlas van Stolk, Rotterdam
Secundaire auteur Emilie van der Maas ; Lina van der Wolde
Type materiaal Boek
Uitgave Amersfoort : Bekking & Blitz Uitgevers, [2014]
Overige gegevens 160 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie In colofon: Samenstelling en redactie: Lina van der Wolde en Emilie van der Maas - Titelpagina vermeldt tevens: Atlas van Stolk : de Nederlandse geschiedenis in beeld - Uitgegeven bij de tentoonstelling 'Tweehonderd jaar Koninkrijk der Nederlanden, Atlas van Stolk', in de Kunsthal te Rotterdam, van 20 december 2014 tot en met 8 maart 2015
ISBN 9789061094852
PPN 381189163
Rubriekscode 931
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederland; Geschiedenis; Afbeeldingen ; Tentoonstellingscatalogi
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Geschiedenis