Prinses Floortje en de draak
Boek

Prinses Floortje en de draak (2015)/ Gudrun Likar, illustraties: Sabine Büchner ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Charlotte Bakker ; redactie: Carry Elemans

Prinses Floortje houdt van klussen en haat het om altijd roze te moeten dragen. Als er een draak opduikt, gaat ze er met haar kluskist op af. AVI-E4. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Prinses Floortje houdt van klussen en haat het om altijd roze te moeten dragen en een kroontje waardoor ze rechtop loopt. Als er een draak opduikt die het vee opeet en een spoor van vernielingen achterlaat, gaat ze er met haar kluskist op af. Niet om hem te verslaan zoals de drakendoders vergeefs probeerden, maar om te vragen waarom hij toch zo boos is. Leesboekje voor jonge kinderen uit de reeks 'Vaantjes'*, met een stevig, stoer roze omslag en grappige schutbladen. De originele illustraties zijn humoristisch en redden het boekje, maar passen niet altijd goed bij de tekst (Floortje heeft geen roze aan en het trekken van de drakentand ontbreekt). Wel aardig, wat naïef verhaaltje dat met vrij veel duidelijke tekst in ruime fladderzetsel zonder hoofdstukindeling op een witte achtergrond met veel grappige tekeningen makkelijk leest voor kinderen die AVI-E4 machtig zijn. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055296958 | 42 pagina's

Titel Prinses Floortje en de draak
Auteur Gudrun Likar
Secundaire auteur Sabine Büchner ; Charlotte Bakker ; Carry Elemans
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2015
Overige gegevens 42 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Prinzessin Fibi und der Drache. - Berlin : Tulipan Verlag, (c)2009
ISBN 9789055296958
PPN 391586343
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Vaantjes
Boek

Vaantjes (2015-...)

vol.
Uitgeleend