Cowboy Klaas en Vieze Frank
Boek

Cowboy Klaas en Vieze Frank (2015)/ Eva Muszynski en Karsten Teich, illustraties: Karsten Teich ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Charlotte Bakker ; redactie: Carry Elemans

De oma van Cowboy Klaas komt morgen in de stad aan. Nu moet hij in het donker op pad, dwars door de wildernis. Maar daar loopt de gevaarlijke bandiet Vieze Frank rond. Hoe zal dat aflopen? AVI-E4. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Cowboy Klaas is niet zo dapper. Op een avond ontvangt hij een telegram met de boodschap dat zijn oma de volgende dag in de stad aankomt met de postkoets. Klaas schrikt. Dat is snel! Hij zal in het donker op pad moeten, dwars door de wildernis waar de gevaarlijke bandiet Vieze Frank rondloopt. Hoe zal dat aflopen? Een AVI-E4 leesboekje over een wat angstig, aandoenlijk cowboyjongetje. Dit boekje is een deel uit de serie 'Vaantjes'*. Deze serie richt zich op jonge kinderen. Het lettertype is vrij groot en duidelijk. De zinnen zijn kort, er zijn niet meer dan tien zinnen per pagina en er is veel ruimte om de tekst heen. Het taalgebruik is over het algemeen toegankelijk. Af en toe is de woordkeus wellicht wat pittig voor de doelgroep: denk aan woorden als 'cactusbos', 'veranda', 'spartelen', 'knipogen' en 'beloning'. Het boekje is royaal geïllustreerd met vrolijke, grappige, cartooneske kleurenillustraties. De grootte van de illustraties varieert van twee pagina's tot kleine tekeningetjes tussen de tekst door. Met meelees-cd (ca. 30 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Een humoristisch, origineel en eigenwijs verhaal. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055296941 | 40 pagina's

Titel Cowboy Klaas en Vieze Frank
Auteur Eva Muszynski
Secundaire auteur Karsten Teich ; Charlotte Bakker ; Carry Elemans
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2015
Overige gegevens 40 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Cowboy Klaus und der fiese Fränk. - Berlin : Tulipan Verlag, (c)2009
ISBN 9789055296941
PPN 391586947
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Cowboys ; Angsten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Vaantjes
Boek

Vaantjes (2015-...)

vol.
Uitgeleend