Roofridder Robbie en het roestige harnas
Boek

Roofridder Robbie en het roestige harnas (2015)/ Jochen Till, illustraties: Zapf ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Charlotte Bakker ; redactie: Carry Elemans

De vader van Robbie is roofridder. Maar nu is het winter en dan valt er weinig te roven. Robbies vader heeft zo veel gegeten dat hij zijn harnas niet meer uit krijgt. Wat nu? AVI-E4. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

De vader van Robbie is roofridder, maar in de winter kun je niet zoveel roven (prinsessen blijven binnen, paarden glijden uit etc.) Het enige wat Robbies vader heeft gedaan is wildzwijn eten; als ontbijt, lunch en diner, waardoor hij zo dik is geworden, dat hij niet meer uit z'n harnas kan komen en erger nog, het slot is helemaal roestig. Robbie en z'n maatje Snotneus bedenken allerlei manieren, maar gaat het ook lukken? Deel uit de reeks 'Vaantjes'*, voor jonge kinderen. Met vaart en veel humor geschreven verhaal, waarin ridders nou eens niet heel stoer zijn, maar zich ook gewoon kunnen vervelen en klungelig zijn. Een paar moeilijke woorden als 'profiel' en 'allergisch'. Het hele verhaal is in de verleden tijd geschreven. Kleurrijke, gedetailleerde, humoristische illustraties op elke bladzijde, verschillend in grootte. Voor lezers vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055296965 | 43 pagina's

Titel Roofridder Robbie en het roestige harnas
Auteur Jochen Till
Secundaire auteur Zapf" ; Charlotte Bakker ; Carry Elemans
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2015
Overige gegevens 43 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Raubritter Rocko und die rostige Rüstung. - Berlin : Tulipan Verlag, (c)2012
ISBN 9789055296965
PPN 391586173
Thematrefwoord Ridders
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Vaantjes
Boek

Vaantjes (2015-...)

vol.
Uitgeleend