Nelsons yogaboek
Boek

Nelsons yogaboek een doe-het-samen-boek met 24 yogaspelletjes voor kleine en grote avonturiers ([2015])/ Leen Demeulenaere & Laura Van Bouchout, met illustraties Emma Thyssen

Nelson (bijna 6) laat samen met o.a. zijn broertje zien hoe je allerlei yogaspelletjes kunt doen. Zo'n 24 oefeningen, van eenvoudige tot wat moeilijkere, worden stapsgewijs met heldergekleurde kleurenillustraties uitgelegd. Voor opvoeders met kinderen van ca. 4 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Yoga is ook voor kinderen zeer heilzaam, en kan heel goed spelenderwijs met hen worden beoefend. Daarvan getuigt dit boek, product van de samenwerking tussen een zeer ervaren yogalerares (Leen Demeulenaere) en de circomotoriek-expert Laura Van Bouchout, die eerder al meewerkte aan 'Nelsons acrobatenboek'* (2013). Qua vormgeving lijken deze twee boeken trouwens zeer sterk op elkaar, o.a. dankzij de kleurige inbreng van tekenares Emma Thyssen. In dit boek staan 24 yoga-spelletjes, in opbouw van eenvoudig naar wat moeilijker (maar nergens echt moeilijk), gepresenteerd als reis- of vakantieidee. Nelson (bijna 6 jaar) doet de oefeningen oftewel spelletjes met zijn opa en zijn broer en pleegzusje. Nabootsen van volwassenen en met hen samen 'spelen', dat zijn de uitgangspunten. Dus veel kleine lettertjes in verschillende kleuren met uitleg en suggesties voor die volwassenen, en veel kleurrijke, instructieve en inspirerende tekeningen voor de kinderen. Achterin is een schema waarin alle oefeningen getypeerd worden (bv. activerend of rustgevend) om eventueel 'op maat' te werken. Zeer geschikt om op speelse wijze met yoga bezig te zijn. Thuis, op school of bij de buitenschoolse opvang. Met kinderen van ca. 4 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789082224641 | 93 pagina's

Titel Nelsons yogaboek : een doe-het-samen-boek met 24 yogaspelletjes voor kleine en grote avonturiers
Auteur Leen Demeulenaere
Secundaire auteur Laura Van Bouchout ; Emma Thyssen
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Trichis, [2015] - [Leuven] : Davidsfonds Infodok
Overige gegevens 93 pagina's - illustraties - 23 cm
ISBN 9789082224641
PPN 391209426
Rubriekscode 158.27
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Yogaoefeningen; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Yogaoefeningen