De schaamteloze passie van Mademoiselle S.
Boek

De schaamteloze passie van Mademoiselle S. ([2015])/ berzorgd en ingeleid door Jean-Yves Berthault, uit het Frans vertaald door Tatjana Daan

Eind jaren twintig van de twintigste eeuw schrijft een jongedame uit welgestelde kringen in brieven aan haar minnaar expliciet over haar seksuele ervaringen met en verlangen naar hem.

Aanwezigheid

Recensie

Bij het leeghalen van een woning worden brieven uit 1929 aangetroffen, waarin een zekere Simone haar liefde voor de getrouwde Charles betuigt. Beiden uit een welgesteld milieu hebben er geen moeite mee hun seksuele activiteiten op liederlijke wijze te beleven. Charles doet Simone graag pijn, waar zij op haar beurt bevrediging in vindt. Eveneens beweegt ze mee in Charles' voorliefde voor het eigen geslacht door zich als man voor te doen. Simone is initiatiefrijk en geeft zich onbeschaamd en met hart en ziel aan haar minnaar over, al kan ze daarmee niet voorkomen dat hij de relatie beëindigt. Bijzonder aan dit boek is de vrije woordkeus rond een onderwerp dat indertijd niet als passend werd gezien voor een vrouw, laat staan voor een vrouw uit het betere milieu. Verder toont de inhoud van de brieven goed aan hoe er werd aangekeken tegen homoseksualiteit. Brievenboek met moderne seksueel expliciete inhoud, geschreven in 1929 en van begeleidend commentaar voorzien. Prettige letter en omslagfoto van naakte vrouw, op de rug gezien, uit het begin van de twintigste eeuw.

Specificaties

Nederlands | 9789044535136 | 287 pagina's

Titel De schaamteloze passie van Mademoiselle S.
Secundaire auteur Jean-Yves Berthault ; Tatjana Daan
Type materiaal Boek
Uitgave Breda : De Geus, [2015]
Overige gegevens 287 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: La passion de Mademoiselle S. - Paris : Gallimard, (c)2015
ISBN 9789044535136
PPN 393597679
Genre erotisch verhaal
Thematrefwoord Sadomasochisme
Taal Nederlands