Australië
Boek

Australië (2015)/ Roff Martin Smith, vertaling [uit het Engels]: Uta Anderson, Wilma Paalman ; redactie en productie Nederlandse vertaling: Deul & Spanjaard Boekproducties, Groningen

Recensie

Fraai uitgevoerde reisgids voor Australië, oorspronkelijk uitgegeven door de National Geographic Society. De toeristische aantrekkelijkheden van dit gehele land worden beschreven. De gids begint met de geschiedenis, cultuur en flora en fauna van Australië, waarna in negen hoofdstukken de verschillende gebiedsdelen uitgebreid aan de orde komen. Eerst wordt Sydney besproken, gevolgd door de rest van New South Wales, enkele overzeese gebiedsdelen, de Australische hoofdstad Canberra, Queensland, Northern Territory, Western Australia, South Australia, Victoria met de stad Melbourne en tenslotte het eiland Tasmanië. De bezienswaardigheden worden in de kantlijn aangevuld met praktische informatie en worden verder afgewisseld met katernen waarin bijzondere thema's aan de orde komen. Een reiswijzer met informatie over vervoer, hotels en restaurants (met adressen), winkelen e.d. besluit deze gids. De vele kleurenfoto's en de vogelvluchttekeningen zijn zeer fraai. Verder zijn er kaarten en plattegronden in kleur toegevoegd. Op de uitvouwbare voorflap staat een overzichtskaart van geheel Australië en op de uitvouwbare achterflap een overzichtskaart van het openbaar vervoer in Sydney.

Specificaties

Nederlands | 9789021558585 | 399 pagina's

Titel Australië
Auteur Roff Smith
Instelling /Deul & Spanjaard, Groningen
Secundaire auteur Peter Turner ; Uta Anderson
Type materiaal Boek
Editie Achtste, herziene druk;
Uitgave Utrecht : National Geographic Reisgids, 2015
Overige gegevens 399 pagina's - illustraties, kaarten, plattegronden - 22 cm
Annotatie Peter Turner heeft zowel de editie van 2010 als die van 2015 bijgewerkt en schreef de kaderteksten (in: Over de auteurs, pagina 7) - 1e druk Nederlandse uitgave: Utrecht : Kosmos-Z&K, 2001. - (National Geographic traveler) (Kosmos reisgidsen) - Met register - Vertaling van: Australia. - 5th edition. - Washington, D.C. : The National Geographic Society, (c)2014. - (The National Geographic Traveller)
ISBN 9789021558585
PPN 382788427
Rubriekscode Australië 993
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Australië; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Australië

Relaties/Serie

National Geographic reisgids
Boek

National Geographic reisgids een eeuw aan reiservaring in elke gids (2002-...)

vol. Australië
Uitgeleend