Prinses Lillifee en het feeënbal
Boek

Prinses Lillifee en het feeënbal ([2015])/ door Monika Finsterbusch, tekst: Burkhard Nuppeney

Prinses Lillifee mist haar oude vrienden en besluit een groot feeenbal te geven. Het wordt een geweldig feest. Iedereen ziet er prachtig uit. Maar waar is ijsprins Vladimir? Vierkant prentenboek met paginagrote zoetgekleurde illustraties en glitters. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Prinses Lillifee mist haar oude vrienden en daarom organiseert ze een groot feeënbal. Alles en iedereen ziet er prachtig uit. Toch is Lillifee teleurgesteld omdat ijsprins Vladimir niet is gekomen. Ze is dan ook heel gelukkig als blijkt dat hij zich heeft verkleed als knecht. De tekst, vol dialogen, is geschreven in de verleden tijd. De bijpassende zoetgekleurde aquareltekeningen lopen soms door over beide pagina's. In het gewatteerde omslag, van roze stof met gouden takken en gekleurde bloemen, is een spiegeltje verwerkt waarin Lillifee is te zien. Tekst, prenten en uitvoering van het boek vormen een suikerzoet roze geheel vol details, decoratieve bloemenranden en glitters. De doelgroep is duidelijk jonge meisjes die van een prinsessenwereld houden. In het boek een uitnodiging voor het feeënbal en een uit roze foam uitgesneden glittermaskertje*. Op het achterste schutblad is een klein envelopje geplakt met een briefje erin. Kijk- en voorleesboek vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461446923

Titel Prinses Lillifee en het feeënbal
Auteur Monika Finsterbusch
Secundaire auteur Burkhard Nuppeney
Type materiaal Boek
Uitgave [Veghel] : ImageBooks Factory B.V., [2015]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits - Vertaling van: Prinzessin Lillifee und der Feenball. - Münster : Coppenrath Verlag, 2014
ISBN 9789461446923
PPN 384070892
Genre sprookjes
Thematrefwoord Sprookjesprinsessen ; Feesten
Taal Nederlands