Het dievencircus en de ongelooflijke ontmaskering
Boek

Het dievencircus en de ongelooflijke ontmaskering ([2015])/ William Sutcliffe, illustraties door David Tazzyman ; vertaling [uit het Engels]: Sandra C. Hessels ; redactie: Vitataal

Hannah ontdekt op haar twaalfde verjaardag dat ze geadopteerd is en uit een echte circusfamilie komt. Maar wie is haar echte vader? Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Na de ontmaskering van het dievencircus is Archibald Sfinx gevlucht en heeft Hannah's nieuwe vriend Noah met zich meegenomen. Hannah ontdekt op haar twaalfde verjaardag dat ze geadopteerd is en uit een echte circusfamilie komt. Esmeralda Espadrille blijkt haar moeder te zijn. Dit betekent dat Noah haar broer is. Hannah gaat op onderzoek uit om te ontdekken wie haar echte vader is: Ernesto Espadrille (Noahs vader) of de crimineel Archibald Sfinx? Dit tweede* kinderboek over het dievencircus van Sutcliffe zit vol humor, avontuur en bijzondere personages die tot leven worden gebracht door de schetsmatige illustraties in grijstinten. Het grote lettertype en de ruime interlinie duiden in dit geval niet op een heel gemakkelijk te lezen boek, want het woordgebruik is zeker niet standaard. De auteur maakt ook gebruik van voetnoten om zaken op een humoristische manier toe te lichten. Aantrekkelijke vormgeving en omslag. Een must voor fans van David Walliams en Roald Dahl. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048310548 | 274 pagina's

Titel Het dievencircus en de ongelooflijke ontmaskering
Auteur William Sutcliffe
Secundaire auteur David Tazzyman ; Sandra Hessels
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Veltman Uitgevers, [2015]
Overige gegevens 274 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Circus of thieves on the rampage. - London : Simon & Schuster UK Ltd, (c)2015
ISBN 9789048310548
PPN 383672708
Genre detectiveroman - humoristische roman
Thematrefwoord Circussen ; Onbekende ouders ; Zoektochten
Taal Nederlands