Leuke projecten met paracord
Boek

Leuke projecten met paracord met stap voor stap instructies ([2015])/ Samantha Grenier, vertaling [uit het Engels]: Emmy Middelbeek ; foto's binnenwerk: Samantha Grenier, Frank Croes

Met paracord of parachutekoord kun je stoere armbandjes, kettingen of een sleutelhanger knopen. Stapsgewijze uitleg met tekeningen en kleurenfoto's van alle werkstukken. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Twintig werkstukken die gemaakt kunnen worden met paracord oftewel parachutekoord. Dit is een sterk materiaal dat in vele kleuren verkrijgbaar is. Een aantrekkelijke inhoudsopgave met kleine kleurenfoto's laat de ontwerpen zien, waarna ingegaan wordt op de benodigdheden. Daarbij staat informatie over het werken met schakels en lintklemmen en het smelten van de draad. Bij elk ontwerp is een werkbeschrijving opgenomen met duidelijke stap-voor-staptekeningen van de gebruikte knooptechnieken (vergelijkbaar met de macramétechniek die zo'n veertig jaar geleden populair was). De bijbehorende puntsgewijze werkbeschrijving staat in een langwerpig pastelkleurig font aan de rechterzijde van de bladzijden. Helaas bestaan de ontwerpen, uitgezocht voor tienermeiden, alleen maar uit banden en simpele kettingen, dus de keuze is beperkt. Ook zijn bij twee werkstukken de materiaallijsten onvolledig. Het boek (bijna A4-formaat) ziet er kleurrijk uit met de vele, grote kleurenfoto's. De werkinstructies zijn duidelijk, maar de creativiteit van de patronen valt wat tegen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002258046 | 47 pagina's

Titel Leuke projecten met paracord : met stap voor stap instructies
Auteur Samantha Grenier
Secundaire auteur Emmy Middelbeek
Type materiaal Boek
Uitgave [Antwerpen] : Manteau, [2015]
Overige gegevens 47 pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: Parachute cord craft. - East Petersburg, PA : Fox Chapel Publishing, 2013
ISBN 9789002258046
PPN 391540661
Rubriekscode 624.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Knoopwerk
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Knoopwerk