Foxcatcher
DVD

Foxcatcher ([2015])/ directed by Bennett Miller

Een excentrieke miljonair besluit de worstelaar Mark Schultz financieel te steunen wat aanvankelijk tot grote sportieve successen leidt totdat de onderlinge verhoudingen verstoord raken.

Recensie

Op waarheid gebaseerde sportfilm (2014) van Bennet Miller (Capote) over het leven van Olympisch worstelaar Mark Schultz (Channing Tatum) die zich, met zijn eveneens worstelende broertje (Mark Ruffalo) laat sponsoren door de gestoorde cokesnuivende miljonair John du Pont (Steve Carell). Du Pont woont al heel zijn leven beschermd maar eenzaam op het landgoed Foxcatcher. Door een trainingsfaciliteit op het landgoed te bieden en de beste worstelaars van het land aan zich te binden, gaat het mes aan twee kanten snijden: de worstelaars kunnen zich concentreren op hun sport, Du Pont voelt zich niet zo eenzaam. Maar de verhoudingen raken verziekt. 'Door de kalme vertelwijze (...) blijft de dreiging voelbaar, behalve als Steve Carell te erg zijn best doet. Waar hij schmiert als coach, spelen Tatum en Ruffalo hun rol van de worstelbroertjes Schultz kleiner en overtuigender', schrijft Berend Jan Bockting (Volkskrant 19-2-'15). Hij geeft 3 sterren. 'Hoewel de spanningsboog niet altijd even hoog ligt en bijpersonages niet helemaal uit de verf komen, staat het verhaal als een huis. Een extra pluspunt is het sublieme, Oscarwaardige acteerwerk', schrijft Wouter Los (Cinemagazine.nl 17-2-'15) en geeft 4 sterren. De film kreeg vijf Oscarnominaties, maar kon er geen verzilveren.

Specificaties

Engels | 8716777949382

Titel Foxcatcher
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Bennett Miller ; Channing Tatum ; Steve Carell ; Vanessa Redgrave
Type materiaal DVD
Uitgave Amsterdam : A-Film, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (134 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder meer: Channing Tatum, Steve Carell, Vanessa Redgrave, Mark Ruffalo. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2014
ISBN 8716777949382
PPN 392511010
Genre sport
Thematrefwoord Worstelen
Taal Engels