Turist
DVD

Turist ([2015])/ regie: Ruben Östlund

Tijdens een skivakantie vlucht een man weg voor een dreigende lawine, zijn vrouw en jonge kinderen achterlatend. Hierdoor komen de verhoudingen in het gezin onder druk te staan.

Aanwezigheid

Recensie

Drama van de Zweedse regisseur Ruben Östlund (Play; Involuntary). Een Zweeds gezin is op wintersportvakantie in een luxe resort in de Franse Alpen. Tijdens de lunchpauze dreigt een lawine het terras te verpletteren waar het gezin zit, de man vlucht weg en laat zijn vrouw en kinderen achter. Het blijkt een gecontroleerde lawine die geen schade aanricht, maar de man ontkent zijn vluchtgedrag, zijn vrouw vertrouwt hem niet meer en de verhoudingen in het gezin zijn ernstig verstoord. De recensenten geven 4 sterren. Ronald Rovers (Filmkrant februari '15) schrijft: 'De vraag die Östlund met elke film aan de kijker stelt is: wat zou jij doen? (...) In de confronterende materie proef je de aanwezigheid van de Oostenrijkse regisseur Michael Haneke. Maar Östlund is minder rigoureus en dat pakt hier heel goed uit.' Winnaar van o.a. zes Guldbagge Awards en Un Certain Regard Jury Prize in Cannes.

Specificaties

Zweeds | 5425019008895

Titel Turist
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Ruben Östlund ; Johannes Kuhnke ; Lisa Loven Kongsli
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (118 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Johannes Kuhnke, Lisa Loven Kongsli, Vincent Wettergren, Clara Wettergren. - Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Zweden, 2014
ISBN 5425019008895
PPN 392456192
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Vluchtgedrag ; Familierelaties
Taal Zweeds