La trois mousquetaires
Boek met CD

La trois mousquetaires (2008)/ Alexandre Dumas, texte adapt. par Régine Boutégège et Susanna Longo ; ill. de Giovanni Manna ; [réd.: Sarah Negrel ... et al.]

Frankrijk, het hof van Lodewijk XIII. Drie musketiers en hun jonge vriend d'Artagnan beleven allerlei avonturen. Met opdrachten en een cd.Frankrijk, het hof van Lodewijk XIII. Drie musketiers en hun jonge vriend d'Artagnan beleven allerlei avonturen. Met opdrachten en een cd. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Bewerking van het beroemde verhaal van Dumas uit 1844. Tegen de achtergrond van de politieke en amoureuze intriges aan het hof van de Franse koning Lodewijk XIII worden de avonturen verteld van de drie musketiers en hun jonge vriend d'Artagnan. Het verhaal wordt afgewisseld met informatieve hoofdstukken over de Frankrijk aan het begin van de 17e eeuw, de kleding van Lodewijk XIII en de verfilmingen van de boeken van Dumas. Elk hoofdstuk van het verhaal bevat minstens één kleurenaquarel; de informatieve hoofdstukjes zijn met foto's geïllustreerd. Dit boekje uit de reeks 'Lire et s'entraîner'*, dat bedoeld is voor jonge en volwassen lezers die Frans leren, bevat ook een heleboel oefeningen rond woordenschat, leesbegrip en grammatica. Er zit ook een cd bij waarop het hele verhaal levendig is ingesproken met verschillende stemmen. Het boekje kreeg niveau 3 mee en is dus geschikt voor scholieren na ruim twee jaar Franse les. Niveau: B1. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Frans | 9788853009067

Titel La trois mousquetaires
Auteur Alexandre Dumas
Secundaire auteur Régine Boutégège ; Giovanni Manna ; Sarah Negrel
Type materiaal Boek met CD
Editie Nouv. éd;
Uitgave Gênes : Cideb, 2008
Overige gegevens 128 p - ill., foto's - 21 cm
Annotatie 1e dr. van deze uitg.: 2004. - Oorspr. volledige uitg.: 1844
ISBN 9788853009067
PPN 343563029
Genre historische roman - avonturenroman
Thematrefwoord Frankrijk; 17e eeuw
Taal Frans

Relaties/Serie

Lire et s'entraîner. Niveau 3
Boek

Lire et s'entraîner. Niveau 3 (2002-...)

vol.
Uitgeleend