Stormgevaar
Boek

Stormgevaar ([2015])/ Elizabeth George, vertaling [uit het Engels] Hugo Kuipers

Becca (14) kan flarden van gedachten horen. Vanwege deze gave belandt ze alleen en met een andere identiteit op een afgelegen eiland waar ze niemand kent. Daar raakt ze betrokken bij een ongeval waarbij een jongen in coma raakt. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Becca (14) kan flarden van gedachten van mensen horen, fluisteringen. Als ze via de gedachten van haar stiefvader hoort dat hij iemand heeft vermoord, bedreigt hij Becca. Haar moeder bezorgt haar een nieuwe identiteit en brengt haar naar een afgelegen eiland waar een oude vriendin woont. Daar ontdekt Becca dat haar moeders vriendin net is overleden. Ze staat er alleen voor. Als er een jongen zwaargewond in het bos wordt gevonden, dreigt Becca's oude identiteit bekend te worden. Om dit te voorkomen probeert ze de dader te vinden. Eerste boek* voor jongeren van de schrijfster van de boeken over inspecteur Lynley. De personages zijn geloofwaardig. Vooral Becca maakt een ontwikkeling door. Ze wordt zelfstandiger en gaat steeds meer mensen vertrouwen. Als lezer kijk je grotendeels door haar ogen. De fluisteringen die ze hoort, worden cursief weergegeven. Als je door de ogen van iemand anders kijkt, die met Becca in gesprek is, lijkt het net alsof Becca geen fluisteringen opvangt; dat doet een beetje vreemd aan. Het boek bestaat uit vier delen, met korte genummerde hoofdstukken en heeft een prettige bladspiegel. In het grote scala van boeken over speciale gaven is dit een positieve uitschieter, die eindigt met een cliffhanger. Met nieuw foto-omslag. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789400505742 | 352 pagina's

Titel Stormgevaar
Auteur Elizabeth George
Secundaire auteur Hugo Kuipers
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : A.W. Bruna Uitgevers, [2015]
Overige gegevens 352 pagina's - 22 cm
Annotatie Oospronkelijke Nederlandse uitgave: Utrecht : Bruna Fictie, 2012 - Vertaling van: The edge of nowhere. - London : Hodder & Stoughton, 2012. - (Saratoga Woods ; 1)
ISBN 9789400505742
PPN 383673429
Genre thriller - science-fiction
Thematrefwoord Paranormale verschijnselen ; Eenzaamheid
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paranormale verschijnselen ; Eenzaamheid

Relaties/Serie

Het fluistereiland
Boek

Het fluistereiland (2012-...)

vol. boek 1
Uitgeleend
Elizabeth George