Keurmeester van je eigen schip
Boek

Keurmeester van je eigen schip een doe-het-zelfgids voor kopers en eigenaren ([2015])/ Dag Pike, vertaling [uit het Engels]: Josje Hofland

Praktisch handboek voor het beoordelen van de conditie van plezierjachten (motorboten en zeiljachten) bij de aan- en verkoop.

Aanwezigheid

Recensie

Bij het kopen of verkopen van een plezierjacht wordt vaak een keurmeester ingeschakeld. Reden: schepen verschillen veel, ook al zijn ze van hetzelfde bouwjaar. De schrijver heeft veel ervaring als keurmeester van alle soorten plezierjachten en in dit boek geeft hij aan hoe je het best te werk kunt gaan bij de beoordeling ervan. Voor zowel oude als moderne motor- en zeilschepen. De gids is heel praktisch ingedeeld. Achtereenvolgens worden behandeld: romp; dek en opbouw; motor; aandrijving; leidingen; mast en tuigage; elektrisch systeem; interieur en uitrusting. Aan het eind wordt beschreven hoe in 10 minuten de belangrijkste punten kunnen worden nagelopen en hoe een aankoop kan worden overeengekomen. Rond- en platbodemschepen, die in Nederland erg populair zijn, komen niet aan bod. Toch biedt deze gids heel veel praktische handvatten voor de beoordeling van de kwaliteit van schepen. Dat is nuttig bij aan- en verkoop, maar ook voor elke eigenaar van een klein schip. Het boek is in een duidelijke letter gedrukt en heeft veel duidelijke foto-illustraties.

Specificaties

Nederlands | 9789064106064 | 191 pagina's

Titel Keurmeester van je eigen schip : een doe-het-zelfgids voor kopers en eigenaren
Auteur Dag Pike
Secundaire auteur Josje Hofland
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Hollandia, [2015]
Overige gegevens 191 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Be your own boat surveyor. - London : Adlard Coles Nautical, (c)2014
ISBN 9789064106064
PPN 383853443
Rubriekscode 658.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeilboten; Keuringen ; Motorboten; Keuringen
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Zeilboten