Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
The newsroom. Seizoen 3
DVD

The newsroom. Seizoen 3 ([2015])/ Aaron Sorkin

Een kijkje in de wereld van een cynische anchorman en zijn team die opdracht krijgen kwaliteitsnieuws te brengen in plaats van commerciële journalistiek.

Aanwezigheid

Recensie

Derde* en laatste seizoen (2014) van de Amerikaanse HBO-televisieserie geschreven door Aaron Sorkin (West Wing; The Social Network), met Jeff Daniels (nominatie Golden Globe 2013), John Gallagher en Emily Mortimer. 'Newsroom' geeft een inkijkje in de wereld van een fictief actualiteitenprogramma van ACN Network. De cynische anchorman Will McAvoy krijgt een nieuwe producer (zijn ex-geliefde Mac McHale) en een nieuwe afdelingsleider en redactieteam met als doel kwaliteitsnieuws te brengen in plaats van commerciële journalistiek te bedrijven. Doorgaande lijn in seizoen 3 is de mogelijke overname van ACN en het gevecht om het leiderschap. Ook zijn er geheime documenten gelekt door een mysterieuze bron bij de overheid. Jann Ruyters (Trouw 29-6-'13): 'Er hangt dan ook iets nostalgisch over Sorkins laatste schepping, 'The Newsroom'. (...) verslavende energie in de serie, typisch voor Sorkin: de intelligente retteketet-dialogen, het rennen, vliegen en klappen met studiodeuren als ware het de eerste hulp van 'ER', en aan fijne personages zoals de immer verwonderd kijkende Maggie (Allison Pill).' De serie werd o.a. genomineerd voor de Golden Globe voor Beste tv-serie en Jeff Daniels won een Emmy Award voor Beste acteur. Bevat zes afleveringen en bonusmateriaal.

Specificaties

Engels | 5051888209592

Titel The newsroom. Seizoen 3
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jeff Daniels ; Emily Mortimer
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Bros. Home Entertainment, [2015]
Overige gegevens 2 dvd-video's (6 × 55 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Jeff Daniels, Emily Mortimer. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, ondertiteld in Nederlands en Frans - Videoversie van de televisieserie: Verenigde Staten : HBO, 2014 - Bevat ook: Audiocommentaren ; Verwijderde scènes ; Achter de schermen
ISBN 5051888209592
PPN 39245307X
Thematrefwoord Televisiejournalistiek
Taal Engels

Relaties/Serie

The newsroom
DVD

The newsroom (2013-...)

vol. Seizoen 3
Uitgeleend