Big Hero 6
DVD

Big Hero 6 ([2015])/ directed by Don Hall, Chris Williams

Hiro (14) is verdrietig om de dood van zijn broer Tadashi. Samen met robot Baymax en vier vrienden strijdt hij tegen de schurk die zijn broer doodde. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Disney-animatiefilm van Don Hall en Chris Williams. Het verhaal speelt in de toekomst in de megastad San Fransokyo. Hiro (14) gaat niet graag naar school, maar raakt door zijn oudere broer Tadashi geïnteresseerd in het ontwerpen van robots. Wanneer Tadashi omkomt bij een brand is Hiro ontroostbaar. Hij raakt bevriend met Baymax, de opblaasbare robot die zijn broer ontwierp. Baymax is een vriendelijke gezondheidsassistent en kan veel vertellen over Hiro's broer. Samen met vier vrienden vormen ze een team superhelden, dat op zoek gaat naar de gemaskerde schurk die de oorzaak was van de brand die Tadashi doodde. Mike Peek (Parool 11-2-'15) is cynisch: 'product van Disneys marketingafdeling (...) de geboorte van een nieuwe franchise. Elk ingrediënt is gewogen, elke emotie voorgekauwd.' De meeste recensenten zijn echter positief. Sven Gerrets (cinema.nl) geeft 4 sterren: 'Haast terloops snijdt Big Hero 6 daarnaast nog enkele grote thema's aan, zoals opoffering en verlies, op een manier die ontroerend is zonder dat de humor en het spektakel eronder lijden. Deze stap in een nieuwe richting van Disney levert direct een hit op. En twee onvergetelijke nieuwe superhelden.' De film won de Oscar voor Beste animatie. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 8717418456771

Titel Big Hero 6
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Don Hall ; Chris Williams ; Scott Adsit ; Faas Wijn
Type materiaal DVD
Uitgave [Hoofddorp] : Walt Disney Studios Home Entertainment, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (107 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engelstalige stemacteurs onder andere: Scott Adsit, Ryan Potter, Daniel Henney. - Nederlandstalige stemacteurs onder andere: Faas Wijn, Desi van Doeveren, Barnier Geering. - Engels of Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de animatiefilm: Verenigde Staten, 2014
ISBN 8717418456771
PPN 392506149
Genre science-fiction
Thematrefwoord Robots ; Broers ; Dood
Taal Engels