Erik en opa
Boek

Erik en opa (2015)/ Kim Fupz Aakeson, Eva Eriksson, vertaald [uit het Deens] door Edward van de Vendel

Eriks opa is plotseling overleden. Volgens Erik is opa helemaal geen engel geworden, maar een spook. Elke nacht komt opa bij Erik op bezoek omdat hij nog iets is vergeten. Maar wat dan? Prentvertelling met sfeervolle kleurpotloodillustraties en troostrijke tekst. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Eriks opa is plotseling overleden aan een hartaanval. Nu heeft hij alleen nog een oma die in de war is. Erik is erg verdrietig. Dan komt opa 's nachts bij Erik langs. Met het boek van Erik ontdekken ze dat opa een spook is. Leuk is dat niet, het komt doordat opa iets heel belangrijks vergeten is tijdens zijn leven. Het kost Erik heel wat slapeloze nachten om samen met opa te ontdekken wat dat is.Deze prentvertelling over dood en afscheid nemen vormt een prachtige aanvulling op de vele boeken over dit thema. Elke pagina bevat een of meerdere potloodillustraties van Eva Eriksson, waarin sfeervolle aardekleuren domineren. De tekst in kleine schreefletter die onder de tekeningen staat, is vrij omvangrijk. De stijl van Aakeson (in de vertaling van Edward van de Vendel) is fraai en zijn taal is vol lichtheid, ondanks het zware thema. Of Erik nu droomt - wat zijn ouders denken - of niet, doet er niet toe: het verhaal laat zien dat opa pas echt dood kan zijn en Erik pas echt verder kan leven als ze afscheid van elkaar hebben kunnen nemen. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045117577

Titel Erik en opa
Auteur Kim Fupz Aakeson
Secundaire auteur Eva Eriksson ; Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2015
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - illustraties - 27 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Kim Fupz Aakeson ; illustraties: Eva Eriksson - Vertaling van: S°a blev farfar et spøgelse. - Kopenhagen : Gyldendal, 2004
ISBN 9789045117577
PPN 383765242
Thematrefwoord Rouwproces ; Grootvaders
Taal Nederlands