Nee!
Boek

Nee! (2015)/ Marta Altés, vertaling [uit het Engels]: Jesse Goossens

Een hondje (ik-figuur) vindt zichzelf heel erg braaf. Daarom roepen zijn baasjes de hele tijd zijn naam: Nee! Bijvoorbeeld als hij hun eten proeft of helpt met schatgraven in de tuin. Prentenboek met humoristische waterverfillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

De hond in dit verhaal stelt zichzelf voor als Nee en vindt zichzelf heel erg braaf. Hij vindt zichzelf zo braaf dat de familie waar hij woont hem altijd roept. Hij proeft het eten alvast voor ze, 'helpt' met schatgraven in de tuin, doet zijn best er zo 'mooi' mogelijk uit te zien, ruimt kranten op, warmt het bed op voordat het gezin gaat slapen etc. Toch snapt hij niet waarom hij een halsband met de verkeerde naam krijgt. Leuk, humoristisch kleuterboek geschreven vanuit het perspectief van een hond die zijn best doet om braaf te zijn, maar alles wat hij doet is juist niet braaf. Weinig tekst, in een met de hand getekende en geschreven letter, in afwisselende typografie. Met humoristische, sfeervolle wateverfillustraties in kleur over een dubbele pagina. Aan het begin en het eind een spread met tientallen kleine tekeningen van het hondje in allerlei gekke, grappige lichaamshoudingen. Aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047706274

Titel Nee!
Auteur Marta Altés
Secundaire auteur Jesse Goossens
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2015
Overige gegevens 29 ongenummerde pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Colofon vermeldt: "Tekst en illustraties: (c)2011 Marta Altés" - Vertaling van: No! - Swindon : Child's Play (International) Ltd., (c)2011
ISBN 9789047706274
PPN 392809877
Genre dierenleven
Thematrefwoord Honden ; Kattenkwaad
Taal Nederlands