Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Hollywood boulevard
Boek

Hollywood boulevard (februari 2015)/ tekst Christophe Arleston, tekeningen Alessandro Barbucci ; inkleuring Nolwenn Lebreton ; vertaling [uit het Frans] Mat Schifferstein

Recensie

Het derde deel van de stripserie 'Ekhö : de spiegelwereld' speelt zich af in Hollywood en is een feest van herkenning. Allerlei citaten uit beroemde films, pop-albums, persiflages op filmsterren passeren de revue; er valt veel te ontdekken. De serie gaat over de mooie Fourmille en Yuri die ongewild in een parallele spiegelwereld zijn beland waar alles lijkt zoals in de huidige wereld, maar dan zonder elektriciteit en beheerst door de Preshaun (soort eekhoorns). In dit verhaal gaat het over filmster Norma Jean (Marilyn Monroe) die op mysterieuze wijze komt te overlijden. In het geheim heeft zij samen met de gouverneur, met wie ze een verhouding heeft, een dochtertje. Fourmile en Yuri kwamen naar Hollywood om Norma te vragen om te werken voor het artiestenbureau van Fourmile, een kleine rode draad door de verschillende albums. Een heerlijke, mooi uitgevoerde strip met veel herkenbare situaties waar een originele draai aan wordt gegeven. Gericht op een volwassen publiek. Los leesbaar naast het vorige deel, 'Paris Empire' (2014)*.

Specificaties

Nederlands | 9789024566501 | 50 pagina's

Titel Hollywood boulevard
Auteur ... Barbucci
Secundaire auteur Christophe Arleston ; Nolwenn Lebreton ; Mat Schifferstein
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij L, februari 2015
Overige gegevens 50 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Enkele letters op de titelpagina in spiegelbeeld - Vertaling van: Hollywood boulevard. - Éditions Soleil. - (c)2015. - (Ekhö, monde miroir)
ISBN 9789024566501
PPN 377225983
Genre stripverhaal - science-fiction
Taal Nederlands