Prinsessenverhalen
Boek

Prinsessenverhalen ([2015?])/ [naar] Disney, vertaling [uit het Engels]: Rikky Schrever ; illustraties: Disney Storybook Artists

Hardkartonnen bundel met drie verhalen over de Disney-sprookjesfiguren Sneeuwwitje, Ariel en Belle. Met kleurrijke illustraties gebaseerd op de animatiefilms. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Drie verhalen met Disney-sprookjesfiguren in de hoofdrol. In deze kleurrijke uitgave met veel glitters op het gewatteerde omslag zijn de titels: 'Een verrassing voor Sneeuwwitje', 'Ariel en de aquamarijn ketting' en 'Belle vindt een puppy'. De drie suikerzoete Disney-verhalen, waarin Sneeuwwitje picknickt met de dwergen en de prins, Ariel in een zeemeermin verandert en Belle en Lumière (het Beest) een puppy vinden, hebben niets meer van doen met de oorspronkelijke (sprookjes)figuren. Het taalgebruik is tuttig, stijf en vol moeilijke namen: 'Bashful somt alle gevaarlijke plekken op....' De met animatiefilmplaatjes geïllustreerde verhalen zijn gedrukt op dikke, gladde, kartonnen bladen met goud op snee versierd. Samen met het gewatteerde omslag vormt het ruime boek zo een heel gewicht. In het midden van het omslag is een vierkant venster uitgesneden rond Sneeuwwitje om een 3D-effect te sorteren. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781450885003

Titel Prinsessenverhalen
Uniforme titel Disney prinses
Instelling Disney Storybook Artists
Secundaire auteur Rikky Schrever ; Walt Disney
Type materiaal Boek
Uitgave Lincolnwood, Illinois : Pi kids®, Publications International, Ltd., [2015?]
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: Disney prinses - Vertaling van: Princess stories. - (c)2014
ISBN 9781450885003
PPN 392543672
Genre sprookjes - verhalenbundel
Thematrefwoord Sprookjesprinsessen
Taal Nederlands