Het complete Ketnet buitenspeelboek
Boek

Het complete Ketnet buitenspeelboek ([2015])/ Sarah Devos, foto's en beelden Studio Lannoo, Keppie & Keppie, Shutterstock, Robvdve, www.housingaforest.com, www.globalgeeknews.com, www.krokotak.com, Wikimedia, TROS, www.hellowonderful.co, www.hurrayic.blogspot.be, www.mommadidit.blogspot.be

Doe boomtikkertje, tentvoetbal of een camouflagespel. Uitleg, stap voor stap, van negentig spelletjes die je buiten in het bos of tuin of bij het water of slecht weer kunt doen. Met kleine kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Zeer aantrekkelijk uitgevoerd boek met negentig doe-spelletjes voor buitenshuis. Er is een onderverdeling gemaakt in spelletjes in het bos (o.a. smokkelspel, kabouters verwennen), bij het water (o.a. strandjutten, onderwaterkijker maken), in tuin of park (o.a. omgekeerd verstoppertje, blaaspijp maken), bij slecht weer (o.a. windmeter maken, tentvoetbal) en in de sneeuw (o.a. iglo bouwen, sneeuwhinkelen). Bij ieder spel geven icoontjes aan: een actiemeter (o.a. rustig tot woest en wild), de tijdsduur (van een kwartiertje tot enkele uren), de 'vuilheidsgraad' (van kleine kans op vlekken tot eerst douchen), het aantal personen en wat voor soort spel het is (denken, ravotten, met je handen). Bij elk spel staat een boodschappenlijstje met de benodigdheden, een inleiding en de stap voor stap uitleg. Als extraatje zijn er tips en korte, leuke informatie toegevoegd. Kleurenfoto's en -tekeningen, vaak humoristisch, zorgen voor een fraaie lay-out. Het taalgebruik is niet moeilijk en goed op de doelgroep afgestemd. Kinderen worden op enthousiaste wijze, in de jij-vorm, toegesproken. Ook volwassenen die met kinderen werken zullen hier met plezier uit kunnen putten. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401424721 | 111 pagina's

Titel Het complete Ketnet buitenspeelboek
Auteur Sarah Devos
Type materiaal Boek
Uitgave [Brussel] : Ketnet, [2015] - [Tielt] : Lannoo
Overige gegevens 111 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Met 90 spelletjes
ISBN 9789401424721
PPN 391919563
Rubriekscode 622.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Buitenspelen (spelletjes)
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Spelletjes