Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Loin des hommes
DVD

Loin des hommes ([2015])/ réalisé par David Oelhoffen

Aan het begin van de Algerijnse onafhankelijkheidsoorlog moet een leraar Frans een man naar de rechtbank begeleiden in een nabijgelegen stad. Tijdens de zware tocht ontstaat een band tussen beide mannen.

Aanwezigheid

Recensie

Frans drama (2014) van David Oelhoffen met Viggo Mortensen (Lord of the rings) en Reda Kateb (Un prophète). Het verhaal is een vrije bewerking van een kort verhaal van Albert Camus, L'Hôte (De gast, 1957) en speelt zich af aan het begin van de Algerijnse Onafhankelijkheidsoorlog. Daru, leraar Frans van Spaanse afkomst krijgt van de dorpspolitie opdracht een gevangene naar de rechtbank in de nabijgelegen stad te brengen. Deze man heeft vanwege eerwraak zijn neef vermoord. Tijdens een gevaarlijke tocht door de bergen krijgen ze te maken met familieleden die wraak willen, met het Franse leger en met Algerijnse rebellen en groeit er een band tussen de twee mannen. Alle recensenten zijn positief. André Waardenburg (NRC 11-3-'15) geeft 4 sterren: 'Vrijwel alle toevoegingen zijn een verbetering van Camus' wat simpele verhaal. Oelhoffen maakte er een genuanceerde vertelling van (...) is veel meer dan een abstract moreel-ethisch traktaat. Net als in de western fungeert het woeste maar fraaie landschap als derde hoofdpersonage. (...) Oelhoffens prachtig gefotografeerde Noord-Afrikaanse western heeft een weldadig tempo dat af en toe doorbroken wordt door abrupte scènes vol kort opflakkerend geweld.' Winnaar van diverse prijzen.

Specificaties

Frans | 5425037940184

Titel Loin des hommes
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur David Oelhoffen ; Viggo Mortensen ; Reda Kateb ; Albert Camus
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Imagine, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (101 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Viggo Mortensen, Reda Kateb, Djemel Barek, Vincent Martin. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op een kort verhaal van Albert Camus - Videoversie van de film: Frankrijk, 2014
ISBN 5425037940184
PPN 392203588
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Algerije; 1951-1955 ; Onafhankelijkheidsoorlogen
Taal Frans