Het mysterie van de afgrond
DVD

Het mysterie van de afgrond ([2015])/ een film van Iginio Straffi

De Trix heksen en de boosaardige nimf Politea spannen samen om een parel te bemachtigen waardoor ze onoverwinnelijk kunnen worden. De zes jonge feeen van de Winx Club willen dit verhinderen. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Derde* lange animatiefilm (2014) van 'Winx club', bekend van de Italiaanse televisieserie** die in Nederland wordt uitgezonden door Nickelodeon. De Winx club bestaat uit zes feeën: Bloom, Flora, Stella, Tecna, Musa en Layla. De vriendinnen leven in de magische wereld Magix en zijn slim, cool, modieus en stoer. De feeën krijgen opnieuw te maken met hun aartsvijanden, de drie slechte Trix-heksen. De Trix spannen samen met de boosaardige nimf Politea om een parel met enorme krachten te bemachtigen en ontvoeren prins Sky, de verloofde van Bloom. De feeën moeten een gevaarlijke missie ondernemen om de plannen van de Trix te dwarsbomen. Tracy Moore (commonsensemedia.org) geeft 1 ster. Zij vindt de feeën overdreven slank, sexy en modieus en bovendien oppervlakkig van karakter. Het verhaal is overvol en warrig, 'silly fun', met wel een positieve boodschap over vriendschap. Met de stemmen van o.a. Georgina Verbaan, Linda Wagenmakers en Vera Mann. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands

Titel Het mysterie van de afgrond
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Iginio Straffi ; Georgina Verbaan ; Linda Wagenmakers ; Vera Mann
Type materiaal DVD
Uitgave [Keulen] : Splendid Film, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (ca. 85 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Nederlandstalige stemacteurs onder andere: Georgina Verbaan, Linda Wagenmakers, Vera Mann. - Nederlands gesproken - Videoversie van de animatiefilm: Italië : Rainbow CGI, 2014
PPN 392483106
Genre sprookjes
Thematrefwoord Feeen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Winx Club
DVD

Winx Club (2005-...)

vol.
Uitgeleend