De Tepper tweeling maakt ruzie (en niet zo'n beetje ook)
Boek

De Tepper tweeling maakt ruzie (en niet zo'n beetje ook) ([2015])/ Geoff Rodkey, vertaling [uit het Engels]: Bies van Ede

De tweeling Ries en Claudia (12) verklaart elkaar de oorlog, zowel op school als in een online videogame. Hun ruzie loopt volkomen uit de hand. Met veel foto's en grappige illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 12-jarige New-Yorkse tweeling, Claudia en Ries, heeft een soort haat-liefdeverhouding. Als Ries Claudia tegenover heel groep 8 in de kantine van school voor schut zet, besluit Claudia wraak te nemen. Maar als Ries' vriend Alexander zich er ook mee gaat bemoeien, is het hek van de dam. Verslag van Claudia over 'de oorlog met haar broer', die ook regelmatig commentaar geeft over o.a. wie gewonnen heeft. (De meningen zijn verdeeld). Eerste deel over de Tepper tweeling. Soms komisch verhaal met twee ik-figuren (Claudia en Ries), over de rivaliteit die vaak bestaat tussen broer en zus van min of meer dezelfde leeftijd, maar ook het schuldgevoel dat regelmatig de kop op steekt. De pesterijen zijn eerst 'ouderwets', zoals een scheet laten, maar eindigen met cyberpesten en elkaar verslaan in een digitale oorlog. Vlot leesbare tekst, waarin geschreven wordt zoals gedacht/gepraat wordt met soms allerlei zijwegen, met sms'jes, foto's en kleine vaak hilarische zwart-wittekeningetjes. De tekst is in een wat dunne/vage letter gedrukt. Heerlijk leesboek, dat door zowel jongens als meiden verslonden zal worden. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048825783 | 215 pagina's

Titel De Tepper tweeling maakt ruzie (en niet zo'n beetje ook)
Auteur Geoff Rodkey
Secundaire auteur Bies van Ede
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Moon, [2015]
Overige gegevens 215 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: The Tapper Twins go to War (with each other). - London : Orion Children's Books, 2015
ISBN 9789048825783
PPN 391594389
Genre schoolverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Ruzies ; Tweelingen ; Schoolleven ; Computerspelen
Taal Nederlands