De grote gevaarlijke Grompel
Boek

De grote gevaarlijke Grompel (2015)/ Claire Freedman & Kate Hindley, vertaald [uit het Engels] door Bette Westera

Muis en zijn vrienden gaan op zoek naar de gevaarlijke Grompel. Niemand heeft het monster ooit gezien. Zal hij echt zo eng zijn? Vierkant prentenboek met pentekeningen in rustige kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 03/10/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Samen lezen - Prentenboeken kleuters FREE

Recensie

Muis leest in zijn boek, de Grote Grompel Gids, dat er een Grompel woont in een griezelig huis op een heuvel. Maar niemand heeft er ooit een gezien, dus stelt Muis zijn vrienden Hond en Poes voor om naar het monster op zoek te gaan. 's Nachts nog wel. Ze bereiden zich goed voor door meer dan dertig voorwerpen te verzamelen, van cupcake tot zaklantaarn, en gaan op weg. Muis gaat voorop, waarbij ze over een griezelig pad, door een piepend hek en een krakende voordeur gaan, dwars door het huis van de Grompel tot in zijn slaapkamer. Bij de aanblik van het monster raken ze in paniek en klimmen door het raam naar buiten. Daar steekt de Grompel een stokje voor, maar om andere redenen dan de vrienden dachten. Dit fantasievolle griezelverhaal voor kleuters heeft een gedoseerde hoeveelheid spanning en is geschreven in goedlopend rijm. De layout is verrassend, is uitgevoerd in verschillende lettertypes in verschillende kleuren en heeft onverwachte wendingen, waarbij het boek soms een kwartslag gedraaid moet worden. De in zachte kleuren uitgevoerde dynamische pentekeningen gedrukt op grauw papier bevatten veel details. Kerntitel Kinderboekenweek 2017. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045118192

Titel De grote gevaarlijke Grompel
Auteur Claire Freedman
Secundaire auteur Kate Hindley ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2015
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - illustraties - 27 cm
Annotatie Colofon vermeldt: (c)tekst Claire Freedman en (c)illustraties Kate Hindley - Vertaling van: The great snortle Hunt. - London : Simon & Schuster, 2012
ISBN 9789045118192
PPN 392020653
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Monsters ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands