Tussen de regels
Grote Letter Boek

Tussen de regels (2015)/ Donna Leon, vertaald [uit het Engels] door Atty Mensinga

Politieman Guido Brunetti doet onderzoek naar de diefstal van waardevolle boeken, ontvreemd uit een Venetiaanse bibliotheek.

Recensie

Commissario Guido Brunetti van de Venetiaanse recherche wordt gebeld door de directeur van een bibliotheek dat er kostbare banden zijn verdwenen en dat bladen uit onvervangbare boeken zijn gesneden. Een Amerikaanse geleerde die er onderzoek heeft gedaan, wordt verdacht van de diefstal. Een belangrijke getuige zou de man zijn die dagelijks in de bibliotheek zat te lezen, een ex-priester die vooral in geschriften van kerkvaders geïnteresseerd was. Als ze deze man weten te traceren, blijkt hij echter te zijn vermoord. Om de zaak op te lossen, wandelt en vaart Brunetti heel Venetië door, de stad die als het ware een hoofdpersoon in het verhaal is, in dit deel nog sterker dan in eerdere delen. De liefhebber van de thrillers van Donna Leon geniet van alle beschrijvingen, wederwaardigheden en gesprekken. Van belang is de fijnzinnige manier waarop tussen de maaltijden, de kopjes koffie en glazen wijn door langzaam naar de oplossing toegewerkt wordt. Spectaculaire actie moet de lezer niet verwachten. De liefhebber zal ook de fijnzinnige ironie waarderen waarmee Italiaanse toestanden worden aangekaart.

Specificaties

Nederlands | 9789046311646 | 344 pagina's

Titel Tussen de regels
Auteur Donna Leon
Secundaire auteur Atty Mensinga
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Zoetermeer : Uitgeverij XL, 2015
Overige gegevens 344 pagina's - 24 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Cargo, (c)2015 - Met grote letters gedrukt - Vertaling van: By its cover. - London : William Heinemann, 2014
ISBN 9789046311646
PPN 392856743
Genre detectiveroman
Taal Nederlands