Zaai, oogst en eet
Boek

Zaai, oogst en eet elke dag groenten en fruit uit eigen tuin (2015)/ Jo Whittingham, vertaling [uit het Engels]: Hanneke van Dijk

In woord en beeld wordt van maand tot maand informatie gegeven voor moestuiniers over kweken, oogsten, bewaren, inmaken en eten van eigen groenten en fruit.

Aanwezigheid

Recensie

De bekende Engelse schrijfster Jo Whittingham gaat ervan uit dat je elke dag groenten en fruit uit eigen tuin kunt eten. Na een korte algemene inleiding rangschikt ze de informatie in de maanden van het jaar. Per maand wordt een en ander zeer systematisch weergegeven, in hoofdstukjes als: Eten; Zaaien; Planten; Onderhoud; Oogsten, aangevuld met onderwerpen speciaal voor die maand. Tussendoor worden tips en ideeën gegeven. De korte, bondige teksten gaan vergezeld van duidelijke kleurenfoto's. Beginnende moestuiniers worden aan de hand genomen en krijgen goede informatie. Ook voor meer gevorderde moestuiniers staat er voldoende in om nieuwe inspiratie op te doen. Zeer overzichtelijk boek met veel goede informatie. Bevat jaarplanners voor fruit en groenten, overzichten van plaagdieren en ziekten, nuttige websites en een register.

Specificaties

Nederlands | 9789089896391 | 255 pagina's

Titel Zaai, oogst en eet : elke dag groenten en fruit uit eigen tuin
Auteur Jo Whittingham
Secundaire auteur Hanneke van Dijk
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Houten : Terra, 2015
Overige gegevens 255 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Grow something to eat every day. - London : Dorling Kindersley Limited, (c)2010
ISBN 9789089896391
PPN 384005411
Rubriekscode 637.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Groenteteelt ; Fruitteelt ; Moestuinen
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Moestuinen