Op de bouwplaats
Boek

Op de bouwplaats een leuk kijkboekje voor de allerkleinsten ([2014])/ illustraties: Wolfgang Metzger

Wat gebeurt er allemaal op de bouwplaats? Trek maar aan het schuifje, dan zie je wat de graafmachine doet, of de betonmixer. Klein, oblong, hardkartonnen prentenboek met paginagrote kleurenillustraties en tekst op rijm. Met schuifelementen. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Stevig hardkartonnen schuifboekje in oblong formaat waarop in vrolijke kleuren is te zien wat er op een bouwplaats allemaal gebeurt. De vier linkerbladzijden bieden steeds een overzicht, op de vier rechterpagina's wordt ingezoomd op een voertuig of situatie, waardoor meer gedetailleerd is te zien waar een graafmachine, betonmixer en laadschop voor dient, door aan het schuifje te trekken. De tekst op rijm bestaat uit twee regels op elke rechterbladzijde, waarbij de regel bovenaan beschrijft wat op de illustratie is te zien en de regel eronder wat er te zien is als het schuifje wordt uitgetrokken. Ook het omslag, met een illustratie van een kiepwagen, heeft een schuifje om aan te trekken. Een vierde scène valt wat uit de toon; daar is op de linkerbladzijde de kiepauto van de voorkant te zien en rechts gaat het over een huis metselen en daar overheen schilderen. Voor peuters is het vooral het hanteren van de schuifjes dat het boekje aantrekkelijk maakt. De vele details van de illustraties zijn meer geschikt voor kleuters, maar die zullen door de uitvoering en het gebrek aan verhaal en samenhang snel op het boekje zijn uitgekeken. In dezelfde opzet verscheen 'Op de boerderij'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044741254

Titel Op de bouwplaats : een leuk kijkboekje voor de allerkleinsten
Uniforme titel Trek, schuif en ontdek!
Auteur Wolfgang Metzger
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2014]
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - illustraties - 14 × 18 cm
Annotatie Omslag vermeldt tevens: Trek, schuif en ontdek! - Vertaling van: Erstes schieben und entdecken: Auf der Baustelle. - Ravensburg : Ravensburger Buchverlag Otto Maier GmbH, (c)2013
ISBN 9789044741254
PPN 391930591
Thematrefwoord Vervoermiddelen ; Beweegbare boeken ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands