Allemaal beestjes
Boek

Allemaal beestjes (februari 2014)/ tekst Angela DiTerlizzi, kriebelbeestjes Brendan Wenzel ; vertaling [uit het Engels]: Jan Vangansbeke

Spring, zwem, kruip en sluip mee met allerlei kriebelbeestjes. Bekijk wat alllerlei insecten doen op de paginagrote kleurenillustraties. Achterin zie je hoe ze heten. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Recensie

Spring, zwem, kruip en sluip mee met allerlei kriebelbeestjes. In dit informatieve prentenboek wordt aandacht besteed aan opvallende eigenschappen van kleine gevleugelde en ongevleugelde dieren zoals bijen, mieren, kevers, spinnen en krabbetjes. Het voornaamste zijn de de tekeningen over steeds twee bladzijden. De bijgaande tekst is minimaal en bestaat steeds uit een of twee zinnetjes van enkele woorden. Hierin wordt uitgelegd wat een belangrijke eigenschap is van een betreffend diertje. Bij een plaatje van een vlinder staat bijvoorbeeld: 'Dit beestje fladdert.' Bij een plaatje van een pissebed staat: 'Dit beestje rolt zich tot een bal.' De prachtige illustraties die bovendien fraai zijn vormgegeven, doen denken aan die van Rupsje Nooitgenoeg en hebben zorgvuldig op elkaar afgestemde kleuren. De dieren zijn meestal afgebeeld in hun natuurlijke biotoop, maar wel op fantasievolle en kleurrijke wijze. In elke illustratie is een lieveheersbeestje 'verstopt'. Er is veel te zien in dit prentenboek. Achterin zie je alle insecten terug in een grote kleurenillustratie, voorzien van hun naam. Dat zijn bv. de groene stinkwants, veldkrekel en stofluis. Een leuk kijk- en ontdekboek voor jonge kinderen om zich te verwonderen over kleine kriebelbeestjes uit de natuur. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462343269

Titel Allemaal beestjes
Auteur Angela DiTerlizzi
Secundaire auteur Brendan Wenzel ; Jan Vangansbeke
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, februari 2014
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Some bugs. - New York : Beach Lane Books, 2014
ISBN 9789462343269
PPN 393330419
Rubriekscode 597.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Insecten
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Insecten