Wild
DVD

Wild ([2015])/ directed by Jean-Marc Vallée

Een Amerikaanse vrouw maakt een 1700 km lange hike over het Pacific Crest Trail door de wildernis van Californië en Oregon, nadat ze in haar leven is vastgelopen.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaanse film (2014), gebaseerd op het autobiografische boek van Cheryl Strayed*. Zij maakte een 1700 km lange hike over het Pacific Crest Trail door de wildernis van Californië en Oregon. Strayed (Reese Witherspoon) is vastgelopen in haar leven. Haar moeder overleed, ze is net gescheiden, werkt als serveerster en vlucht regelmatig in heroïne en te veel slordige seks. De tocht moet een kentering brengen. Zonder enige ervaring begint ze op net te kleine schoenen en met een veel te zware rugzak die al gauw de bijnaam Monster krijgt. Toch houdt ze vol en kan ze al trekkend haar leven evalueren en plaats maken voor een nieuw bestaan. Vooral een verhaal over persoonlijke groei en loutering. '(...) een lust voor het oog. Je wordt cinematografisch erg verwend met de onmetelijke en desolate schoonheid van de Pacific Crest National Scenic Trail', vindt Lisette van der Meij (Cinemagazine.nl 25-2-'15) en geeft 4 sterren. Cinema.nl (VPRO) roemt het acteerwerk van Witherspoon en de manier waarop regisseur Jean-Marc Vallée de scènes uit de verschillende levensfases van de hoofdpersoon door elkaar vlecht en geeft ook 4 sterren.

Specificaties

Engels | 8712626068198

Titel Wild
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jean-Marc Vallée ; Reese Witherspoon ; Laura Dern ; Cheryl Strayed
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Twentieth Century Fox Home Entertainment, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (115 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Reese Witherspoon, Laura Dern, Thomas Sadoski, Keene McRae. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op de memoires van Cheryl Strayed - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2014 - Bevat ook onder meer: Audiocommentaar ; De echte Cheryl Strayed ; Verwijderde scènes
ISBN 8712626068198
PPN 39342796X
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Pacific Crest Trail (wandelroute)
Taal Engels