Stinkbom en Ketchupkop en de ondergrondse pizzabende
Boek

Stinkbom en Ketchupkop en de ondergrondse pizzabende ([2015])/ John Dougherty, illustraties door David Tazzyman ; vertaling [uit het Engels]: Sandra C. Hessels/Vitataal ; redactie en productie: Vitataal

Stinkbom en Ketchupkop worden door koning Wiebel Floeps opgeroepen voor een geheime missie. De boosaardige dassen zijn uit de gevangenis ontsnapt en de bibliotheek dreigt om te vallen. Tijd voor een uitgebreid onderzoek! Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Stinkbom en Ketchupkop, broer en zus, worden door koning Wiebel Floeps opgeroepen voor een geheime missie: de boosaardige dassen zijn uit de gevangenis ontsnapt én de bibliotheek dreigt om te vallen. Als dat gebeurt zal het eiland Groot Poeha kapseizen en iedereen verdrinken. Samen met juffrouw Van Dalen, de dappere ninja-bibliothecaresse, en hun vriend het winkelwagentje gaan Stinkbom en Ketchupkop op onderzoek uit. Een humoristisch fantasieverhaal vol absurde, hilarische situaties. De tekst wemelt van de woordgrapjes en de personages verwijzen regelmatig naar het feit dat ze in een verhaal zitten: 'Dit is een noodgeval. Het is maar tot het eind van dit verhaal.' Kinderen zullen niet alle woordspelingen begrijpen, maar dat is niet erg. Er blijven genoeg toegankelijke grapjes over. Het boek is royaal geïllustreerd met stripachtige, nonchalant ogende zwart-witte potloodtekeningen. De grootte van de illustraties varieert van twee pagina's tot krabbels in de marge. Het lettertype is divers qua grootte, dikte en type. Derde deel over Stinkbom en Ketchupkop*. Leuk voor graphic novel- of stripliefhebbers en voor kinderen die moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048311286 | 183 pagina's

Titel Stinkbom en Ketchupkop en de ondergrondse pizzabende
Auteur John Dougherty
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur David Tazzyman ; Sandra Hessels
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2015]
Overige gegevens 183 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Stinkbomb and Ketchup-Face and the evilness of pizza. - Oxford : Oxford University Press, 2015
ISBN 9789048311286
PPN 391756249
Genre detectiveroman - humoristische roman
Thematrefwoord Geheimen
Taal Nederlands