Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Elmer en de overstroming
Boek

Elmer en de overstroming (2015)/ David McKee, vertaling [uit het Engels] door Rindert Kromhout

Elmer en zijn vrienden schuilen voor de regen in een grot. Het regent al zo lang, dat een deel van het bos is overstroomd. Elmer gaat op zoek naar een kleine olifant die wordt vermist. Prentenboek met vrolijke, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Elmer de kleurtjesolifant en zijn vrienden schuilen voor de regen in een grot. Het regent al dagen en Elmer wil eindelijk weer naar buiten. Al snel blijkt dat de rivier buiten zijn oevers is getreden en dat er een grote overstroming is. Twee grijze olifanten zijn hun kleine kwijt en Elmer gaat op zoek. Het kleine olifantje staat op een eiland omgeven door water, maar Elmer weet met hulp hem naar het droge te krijgen. De prentenboeken met Elmer in de hoofdrol zijn al vanaf 1989 (eerste vertaling in het Nederlands) een groot succes. Het thema overstroming is erg actueel en het verhaal biedt de mogelijkheid om aan kleuters uit te leggen wat een overstroming inhoudt en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn. De kleurrijke illustraties, waarbinnen Elmer met zijn bonte kleuren erg opvalt, volgen het verhaal en nodigen uit tot interactief voorlezen waarbij het kind vertelt wat hij nog meer ziet dan al in het verhaal verteld wordt. Het verhaal laat zich door een levendige vertaling goed voorlezen. De gezichtsuitdrukking geeft de gemoedstoestand van de dieren goed weer. Uitnodigend omslag met de veelkleurige Elmer op een vlot. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000346134

Titel Elmer en de overstroming
Auteur David McKee
Secundaire auteur Rindert Kromhout
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Goor, 2015
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst en illustraties: David McKee - Vertaling van: Elmer and the flood. - London : Andersen Press, (c)2015
ISBN 9789000346134
PPN 391744755
Thematrefwoord Olifanten ; Overstromingen ; Oerwouden
Taal Nederlands