Dit is Afrika
Boek

Dit is Afrika ([2015])/ Chris Oxlade, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie: Hubertine van den Biggelaar

Maak kennis met het werelddeel Afrika. Kom meer te weten over de verschillende landen, het klimaat, de natuur en de inwoners. Met kleurenfoto's en korte teksten. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Recensie

Het werelddeel Afrika staat centraal in dit deel van de serie 'De continenten'*. Gestart wordt met een eenvoudige wereldkaart en een overzicht van Afrika in getallen. Daarna komen in vogelvlucht de verschillende landen (met kaartje), de natuur, het weer, de inwoners, sport en cultuur, stad en platteland langs. Elk onderwerp beslaat een dubbele bladzijde met twee grote kleurenfoto's. Bij elke foto staat een korte tekst van zo'n vier zinnen in een grote letter. Vetgedrukte woorden als evenaar, klimaat en prooi worden achterin uitgelegd. Kinderen zullen de betekenis van dit soort woorden niet altijd uit de context kunnen opmaken. Bij de thema's worden veel geografische benamingen gebruikt, die veelal worden aangeduid op bijgevoegde kaartjes van het werelddeel. Eigenlijk is het ondoenlijk om een heel continent in zo'n kort bestek te behandelen. Er wordt alleen een heel globaal beeld gegeven van het grote werelddeel Afrika. Achterin is er een pagina met weetjes, een quiz en een register. De rubriek 'Meer weten' verwijst naar één ander boek en vijf Nederlandstalige websites. Deze handzame uitgave is met wat begeleiding bruikbaar voor kinderen van ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461752864 | 32 pagina's

Titel Dit is Afrika
Auteur Chris Oxlade
Secundaire auteur Hubertine van den Biggelaar ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2015]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties, kaart - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Africa. - Chicago : Capstone Global Library Ltd., (c)2014. - (Introducing continents)
ISBN 9789461752864
PPN 392823772
Rubriekscode Afrika 991
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Afrika
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Afrika