Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Onder water
Boek

Onder water ([2015])/ Aleksandra Mizielinska en Daniel Mizielinski, vertaald [uit het Pools] door Greet Pauwelijn

Wat groeit en gebeurt er allemaal onder de grond en onder water? Met aandacht voor allerlei dieren, maar ook tunnels, vulkanen en mijnschachten. Keerdruk met paginagrote kleurenillustraties (veel dwarsdoorsnedes). Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Recensie

Ben je benieuwd wat er onder de grond groeit en leeft en wat er diep in de aarde verborgen zit? Wil je weten wat zinkgaten zijn en onderzeese schoorsteenpijpen? Dit grote stevige boek neemt je mee op een boeiende reis naar de hete kern van de aarde en de diepste plekken van de oceaan. Het is een keerdruk: via de rode omslagillustratie ontdek je van alles over het leven 'onder de grond' en via de blauwe duik je 'onder water'. Om alles te kunnen bekijken moet het boek een kwartslag worden gedraaid. Aanschouwelijke tekeningen in kleur over twee pagina's tonen allerlei interessante dwarsdoorsnedes en afbeeldingen van dierenholen, onderaardse grotten en mijnschachten, kabels en buizen, gas- elektriciteits- en watervoorziening, duikpakken en -boten, diepzeevissen, boorplatformen, troggen en nog veel meer. Aan de zijkant wordt de diepte in meters aangegeven. Ondanks de drukke bladspiegel is het geheel overzichtelijk en er is veel te bekijken. De korte teksten in vette letters staan in gekleurde kaders in de afbeeldingen. Ze zijn zeer informatief, maar niet eenvoudig. De informatiedichtheid is hoog. Met inhoudsopgave in woord en beeld; een register ontbreekt. Prachtig leerzaam boek voor nieuwsgierige kinderen van ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401426275 | 45 pagina's

Titel Onder water
Uniforme titel Onder de grond
Auteur Aleksandra Mizielinska
Secundaire auteur Daniel Mizielinski ; Greet Pauwelijn
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2015]
Overige gegevens 45 pagina's - gekleurde illustraties - 38 cm
Annotatie Vertaling van: Pod woda. - Wydawnictwo Dwie Siostry, (c)2015 - Keerdruk met: Onder de grond. - 61 pagina's. - Vertaling van: Pod zimia. - Wydawnictwo Dwie Siostry, (c)2015
ISBN 9789401426275
PPN 397125712
Rubriekscode 563
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geologie ; Oceanen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Geologie