Superman
Boek

Superman de laatste god van Krypton ([2015])/ tekst Walt Simonson, tekeningen Greg en Tim Hildebrandt, Walt Simonson ; vertaling [uit het Engels] Hans Pols ; lettering Alessio Ravazzani

Ballonstrips.

Aanwezigheid

Recensie

Alweer een Superman-stripalbum, met daarin twee opnieuw uitgebrachte, afgeronde verhalen. Het eerste (uit 1999) grijpt terug naar een strijd uit het verleden op Supermans thuisplaneet Krypton. Cythonna de IJsgodin verloor en werd opgesloten in een andere dimensie. Wanneer ze véél later eindelijk kan ontsnappen, zint ze op wraak. Voordat ze Superman - als laatste overlevende - opzoekt, verandert ze de wereld in een ijsgebied. Er dreigt een nieuwe ijstijd. Ook Lex Luthor mengt zich nog in de strijd. Superman wijdt Lois Lane in zijn geheimen in. Samen weten ze de IJsgodin op het nippertje te verslaan. Het tweede verhaal is een oude Supermanspecial uit 1992 en leest als een banale vertelling met een creatuur uit de hel die zich met Superman komt meten als een dubbelganger van zand. Het interessantste aan dit verhaal is hoe Superman omgaat met het verbreken van een dure eed die hij ooit heeft gezworen. Auteurs: de Hildebrandt-broers (eerste verhaal) en Walt Simonson (verhaal twee). Hardcover, full colour. Misschien oude koek, maar nog steeds goed voor een flinke lezerskring.

Specificaties

Nederlands | 9788868735050

Titel Superman : de laatste god van Krypton
Uniforme titel De laatste god van Krypton
Auteur Greg Hildebrandt
Secundaire auteur Tim Hildebrandt ; Walt Simonson ; Hans Pols ; Jerry Siegel
Type materiaal Boek
Uitgave [Haarlem] : Lion, [2015]
Overige gegevens 104 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Superman bedacht door Jerry Siegel & Joe Shuster - Vertaling van: Superman last god of Krypton. 1. - DC Comics, 1999, 1992. - (Superman special ; 1)
ISBN 9788868735050
PPN 392112760
Genre stripverhaal - science-fiction
Taal Nederlands