Vier kleine katjes
Boek

Vier kleine katjes (2015)/ geschreven door Kathleen N. Daly, illustraties van Adriana Mazza Saviozzi ; vertaald [uit het Engels] door Mascha de Vries

Moeder Poes vertelt aan haar vier kleintjes dat het tijd is om te kiezen wat voor kat ze willen worden, bijvoorbeeld scheepskat, boerderijkat, straatkat of huiskat. Wat zullen Bas, Boris, Boef en Bella kiezen? Prentenboek met sfeervolle, nostalgische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Na de geboorte van vier snoezige katjes vertelt Moeder Poes op een dag dat het tijd is om te kiezen wat voor kat ze willen gaan worden. Ze legt uit dat er verschillende soorten katten bestaan: straatkatten, scheepsskatten en boerderijkatten. Voor drie van de vier katjes is de keuze duidelijk. Maar uiteindelijk ontdekt de vierde kat, die houdt van knuffelen, spelen en kleine meisjes dat ze een huiskat is. Vertederend deel uit de oorspronkelijk in Amerika verschenen serie 'Een Gouden Boekje', nu ook deel van ons cultureel erfgoed. Het chronologisch opgebouwde verhaal in de verledentijdsvorm laat zich goed voorlezen. Van elke pagina beslaat de tekst ongeveer een derde deel, het overige deel wordt gevuld door de passende, lieve, nostalgische illustraties. Zowel het verhaal als de stevige, gekartonneerde uitvoering met de gouden rug staat voor herkenbaarheid bij peuters, kleuters en hun (groot)ouders. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047616931

Titel Vier kleine katjes
Auteur Kathleen N. Daly
Secundaire auteur Adriana Mazza Saviozzi ; Mascha de Vries
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2015
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Four little kittens. - New York : Random House Inc., (c)1957
ISBN 9789047616931
PPN 38394547X
Thematrefwoord Identiteit ; Katten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Gouden boekjes
Boek

Gouden boekjes (1953-...)

vol.
Uitgeleend