Big game
Boek

Big game filmeditie ([2015])/ Dan Smith, vertaling [uit het Engels] Karin Pijl

Oskari moet de nacht waarin hij 13 jaar wordt doorbrengen in de Finse wildernis. Daar vindt hij de restanten van een neergestort vliegtuig: Air Force One. De enige overlevende is de president van Amerika. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Oskari (bijna 13) is niet de grootste en sterkste jongen van het Finse dorp waarin hij woont. Twee eigenschappen die belangrijk zijn om te slagen voor de Test. Alle jongens in het dorp moeten de nacht waarin ze dertien jaar worden alleen doorbrengen in de Finse wildernis. En bij terugkomst wordt een trofee verwacht: geschoten wild, groot wild. Met moed in de schoenen begint Oskari aan zijn Test. Eenmaal in de wildernis belandt hij plots midden in een klopjacht op de president van Amerika, die daar met zijn vliegtuig is neergestort. Oskari moet nu niet alleen zichzelf zien te redden, maar ook de president in leven houden. Gelukkig is hij slim, maar of dat genoeg is... Het verhaal komt direct tot leven door treffende beschrijvingen van de omgeving waarin het zich afspeelt. Hoewel de spanning vanaf de eerste pagina goed is opgebouwd en er sprake is van een prettige afwisseling met humor, verliest het verhaal al snel geloofwaardigheid. Het stoere omslag sluit goed aan bij de doelgroep, waaronder de fans van De Grijze Jager. Het boek is verfilmd met o.a. Samuel L. Jackson* en eerder verschenen onder de titel 'Groot wild'**. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048828128 | 223 pagina's

Titel Big game : filmeditie
Auteur Dan Smith
Secundaire auteur Karin Pijl
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Moon, [2015]
Overige gegevens 223 pagina's - 21 cm
Annotatie Op titelpagina en omslag: "Het leven van de machtigste man van de wereld ligt in de handen van een dertienjarige jongen" - Gebaseerd op het originele verhaal van regisseur Jalmari Helander en producent Petri Jokiranta - Vertaling van: Big Game
ISBN 9789048828128
PPN 391595334
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Overleven ; Finland
Taal Nederlands