For boys only!
Boek

For boys only! alles wat stoere kerels moeten weten! ([2015])/ Raphaël Martin, Édith Chambon, vertaling [uit het Frans]: Katleen Olaerts

Hoe val ik in de smaak bij de meisjes? Allerlei informatie over o.a. verliefdheid, je leven op school en thuis en je lijf komen aan bod. Met quizzen, tests en tips en ervaringen van anderen. Met veel stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 jaar.

Recensie

Kleurrijk boek over en voor jongens in de (pre)puberteit. Alle mogelijke thema's komen aan bod, onderverdeeld in zeven hoofdstukken: veranderingen in je lichaam, persoonlijkheid, vriendschap, liefde, school, het gezin en hobby's. Voor de hand liggende onderwerpen komen langs zoals de eerste scheerbeurt, puistjes, de eerste kus en pesterijen. Maar ook het internet, verbeelding, broers en zussen, slaagkansen verhogen en jaloezie krijgen een plek in het handboek. Iedere bladzijde is kleurrijk opgemaakt en bevat functionele en sfeervolle, een beetje stripachtige illustraties. Naast veel uitleg zijn er quotes van pubers, quizzen, oplossingen voor problemen en tips van deskundigen. Het start met een inhoudsopgave en een lijst uitspraken om te testen of de lezer al een echte (pre)puber is en geschikt is voor het boek. Achterin staat een duidelijk trefwoordenregister. Uit het Frans vertaald, maar het sluit nagenoeg op alle punten aan bij het leven van de Nederlandse puber. Onder dezelfde titel verscheen in 2007 een soortgelijke uitgave, maar van andere auteurs. Deze uitgave zou naast het bed van iedere jongen zou moeten liggen en kan ook nog interessant zijn voor meisjes. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002257971 | 207 pagina's

Titel For boys only! : alles wat stoere kerels moeten weten!
Auteur Raphaël Martin
Secundaire auteur Édith Chambon ; Katleen Olaerts
Type materiaal Boek
Uitgave [Antwerpen] : Manteau, [2015]
Overige gegevens 207 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Nous les garçons. - Toulouse : Éditions Milan, (c)2013
ISBN 9789002257971
PPN 39248532X
Rubriekscode 416.25
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Puberteit; Jongens
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Jongens