Hell on wheels. Het complete vierde seizoen.
DVD

Hell on wheels. Het complete vierde seizoen. ([2015])/ Joe Gayton

Een voormalig soldaat in het leger van de Zuidelijke Staten van Amerika heeft de leiding over spoorbouwers die de transcontinentale spoorweg aanleggen. Vanuit verschillende kanten krijgt hij echter veel tegenwerking.

Recensie

De Amerikaanse westernserie 'Hell on wheels' speelt rond 1865, kort na het einde van de burgeroorlog. Cullen Bohannan, voormalig soldaat in het leger van de Zuidelijke Staten, heeft werk gevonden als ploegleider bij de Union Pacific Railroad, een van de maatschappijen die werken aan de transcontinentale spoorweg die wordt aangelegd tussen de oost- en de westkust. Alle arbeiders, samen met handelaren, prostituees etc, wonen in een tijdelijke, wetteloze nederzetting die ze 'Hell on Wheels' noemen. In het vierde seizoen (2014) zijn er veel conflicten tussen overheid, bedrijven, boeren, gewone mensen en treinbobo's rond het belangrijke spoorknooppunt Cheyenne in Wyoming, waar iedereen belangen heeft. Thomas Doc Durant. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 28-7-'12) schrijft over seizoen 1: '(...) De makers (...) halen veel overhoop: racisme, misbruik van vrouwen, corruptie, godsdienstwaanzin en wraakzucht. De serie is rauw en doet denken aan een combinatie van de tv-reeks Deadwood en Once Upon A Time In The West van Sergio Leone .' De serie behield in de VS stabiele kijkcijfers en won diverse prijzen waaronder Western Heritage Award 2015 voor Outstanding fictional drama. Dertien afleveringen.

Specificaties

Engels | 8713045245467

Titel Hell on wheels. Het complete vierde seizoen.
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Anson Mount ; Colm Meaney
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : distributie: Entertainment One Benelux, [2015]
Overige gegevens 4 dvd-video's (ongeveer 13 × 41 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Anson Mount, Colm Meaney, Common, Dohn Norwood. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, Nederlands of Frans ondertiteld - Videoversie van de televisieserie: Verenigde Staten : Nomadic Pictures, (c)2014 - Bevat ook onder meer: Een blik op seizoen 4 ; Korte documentaires met acteurs Colm Meaney en Jake Weber ; Cheyenne set tour
ISBN 8713045245467
PPN 393436187
Genre wild-west roman
Taal Engels

Relaties/Serie

Hell on wheels
DVD

Hell on wheels (2012-...)

vol. Seizoen 4
Uitgeleend