Peaky blinders. Seizoen 2
DVD

Peaky blinders. Seizoen 2 ([2015])

Als in 1919 Peaky Blinders, een bende in Birmingham, haar activiteiten verbreedt zet Winston Churchill een politiechef uit Belfast in om orde op zaken te stellen.

Aanwezigheid

Recensie

Tweede seizoen van een hoog geprofileerd Brits gangsterdrama (BBC, 2014), dat zich afspeelt op de wetteloze straten van Birmingham net na de Eerste Wereldoorlog in 1919. De 'peaky blinders' zijn de petten met ingebouwde scheermesjes, die de leden van een gevreesde straatbende dragen. De bende houdt zich bezig met afpersing, illegale weddenschappen en wapenhandel. Voor de levendige, duistere en verleidelijke wereld van Birmingham haalde men de inspiratie bij HBO. Aankleding en muziek oogstten veel lof, de vergelijkingen met Boardwalk Empire waren snel gemaakt en vielen positief uit. De pers is ook enthousiast. 'Indeed, the most incredible thing about Peaky Blinders is that a world so saturated in death can feel this wonderfully alive', schrijft Sarha Hughes (Independent.co.uk, 13-9-'13). Kijkers geven een hoge 8,7 op IMDb.com. Het tweede (eveneens uitstekend ontvangen) seizoen speelt zich een paar jaar later af: de familie Shelby breidt hun territorium naar het zuiden en het noorden uit terwijl ze Birmingham als thuisbasis behouden. Een derde seizoen staat gepland en men verwacht daar steracteurs mee te trekken. 6 afleveringen van een uur.

Specificaties

Engels | 8713045243937

Titel Peaky blinders. Seizoen 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Cillian Murphy ; Sam Neill ; Paul Anderson
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : distributie: Entertainment One Benelux, [2015]
Overige gegevens 2 dvd-video's (6 × 60 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de televisieserie: Groot-Brittannie : Tiger Aspect Productions, 2014
ISBN 8713045243937
PPN 393436039
Genre thriller
Taal Engels

Relaties/Serie

Peaky blinders
DVD

Peaky blinders (2014-...)

vol. Seizoen 2
Uitgeleend