DJ'en voor dummies
Boek

DJ'en voor dummies (2015)/ John Steventon, vertaling [uit het Engels]: Tom Leistra ; redactie: Hessel Leistra

Leer de basis van het mixen en de technieken om je eigen stijl als DJ te ontwikkelen. Met tips van experts. Met enige zwart-wtifoto's. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een prima leidraad voor beginnende dj's om hun hobby naar een hoger niveau te tillen. In de eerste hoofdstukken schenkt auteur John Steventon (bekend als DJ Recess) ruime aandacht aan de technische aspecten van de verschillende geluidsbronnen. Vinyl, cd en digitale muziekdragers krijgen daarbij gelijkwaardige aandacht. Ook de technische aspecten van mixpanelen, koptelefoons, aansluitingen en dergelijke meer worden helder uitgelegd. Daarna zet Steventon de lezer op weg om correct te leren mixen, beatmatchen en scratchen; concrete voorbeelden en talloze tips geven een flinke voorsprong. De afsluitende hoofdstukken zijn eveneens van grote waarde: de auteur geeft bijzonder concreet advies over de samenstelling van een set, promotie door middel van het maken van demo's, enz. Tot slot volgen heel wat praktische aanwijzingen die zeker hun dienst bewijzen bij de eerste optredens. Vanzelfsprekend vervangt het boek niet het vele oefenen en het luisteren naar voorbeelden, maar de handige prestentatie verkort het leertraject aanzienlijk. De meerwaarde ligt in de bundeling van informatie die zich moeizaam laat bijeensprokkelen. Laagdrempelig leerboek over een populaire hobby die vooral jongeren/jongvolwassenen sterk aanspreekt. Met enige zwart-witfoto's. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045350523

Titel DJ'en voor dummies
Auteur John Steventon
Secundaire auteur Tom Leistra ; Hessel Leistra
Type materiaal Boek
Uitgave Amersfoort : BBNC uitgevers, 2015
Overige gegevens XVIII, 396 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met index - Vertaling van: DJing for dummies. - 3rd edition. - Indianapolis, Indiana : John Wiley & Sons, Inc., 2014
ISBN 9789045350523
PPN 383810078
Rubriekscode 785.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Diskjockeys
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Diskjockeys